Producents Fakts aktivizējies uz paša radītu dziesmu publiskošanu

© Publicitātes foto

Mūziķis Fakts, īstajā vārdā Jānis Šmēdiņš, izdevis savu nu jau trešo singlu “Warner Music Baltics” paspārnē. Viņa jaunajā dziesmā “Redzi mani” šoreiz piedalās arī Reiks un Dj Aspirins.

Pieredzējušais producents Fakts gada sākumā saviem klausītājiem solīja, ka pēc ilgākas pauzes ir gatavs atgriezties un tagad no viņa varēs sagaidīt daudz jaunu dziesmu. Solījums tiek turēts. Jaunākā singla “Redzi mani” tapšanā un izpildījumā piedalās Fakta ilggadējais sadarbības partneris un draugs Reiks, kā arī Dj Aspirins, ar kuru kopā koncertos pavadīti daudzi gadi.

“Ar Reiku esam draugi un dalām vienādas muzikālās intereses jau daudzus gadus,“ stāsta Fakts. “Mūsu muzikālais stāsts ir nebeidzams piedzīvojums, kurā mēs viens otru iedrošinām un izaicinām jauniem radošajiem sasniegumiem. Procesā dziesmai bija nepieciešams papildinājums, un, tā kā tur dzirdami hiphopa elementi, loģiski likās pieaicināt Dj Aspirinu, ar kuru arīdzan sadarbojos jau daudzus gadus.”

Pēdējo trīs gadu laikā Faksts ir strādājis kā studijas producents, piedaloties daudzu Latvijas spēcīgu mūzikas projektu dziesmu tapšanā - “Singapūras Satīns”, Prusax, Mesa/ Gacho, Patrisha, Aminata, Kurts un daudzi citi. Paralēli studijas darbiem viņš strādāja pie savām dziesmām, kā rezultātā it tapis kupls skaits materiāla. Aizvadītā gada nogalē mūziķis noslēdza sadarbības līgumu ar vienu no pasaules vadošajām ierakstu kompānijām “Warner Music” un tagad ir gatavs jaunam cēlienam savā ierakstu un skatuves karjerā.

Svarīgākais