Reperu apvienības “Kreisais Krasts” albumu izdod ietekmīgais “Warner”

© Publicitātes foto

Latvijā lielākā hiphopa apvienība “Kreisais Krasts” izdevusi jaunu dziesmu “Augstāk par zemi”, kas ir pirmais vēstnesis no rudenī gaidāmā albuma. Tas tiks izdots sadarbībā ar vienu no lielākajām pasaules ierakstu kompānijām “Warner Music”.

„Kreisais Krasts” (KK) ir viena no visilgāk pastāvošajām un lielākajām hiphopa apvienībām Latvijā, kas pagājušā gadā svinēja apaļu 20 gadu pastāvēšanas jubileju. Tai par godu joprojām notiek svinības - šoreiz ar jaunas dziesmas izdošanu un albuma izziņošanu.

“Dziesma “Augstāk par zemi” ir mūsu kolektīva draudzības un optimisma atspoguļojums muzikālā izpildījumā. Neskatoties uz sistēmas spiedienu un ierobežojumiem, ko izjūtam ikdienā, mēs radām mākslu, lai iedvesmotu sevi un citus turpināt sekot saviem sapņiem un nepadoties mirkļos, kad liekas, ka mēs sākam zaudēt šo īpašo cīņu par brīvību. Dziesma ir novēlējums mūsu klausītājiem sekot savai sirdsbalsij un darīt dzīve to ko mīlam visvairāk. Tomēr tā ir tikai viena un katrs no mums īpašs, kaut arī ne vienmēr to izdodas saskatīt, mēs gribam, lai Jūs to zināt!” - tāds, lūk, ir KK vēstījums.

Par līgumu ar “Warner Music” Baltijas nodaļu - abu pušu sadarbība ir svarīgs posms kā grupas attīstībā, tā arī “Warner Music Baltic” darbības paplašināšanā. “Ir liels prieks un gods, ka mūsu jau tā lielajam kolektīvam pievienojas tāds sadarbības partneris kā “Warner Music”, kas palīdzēs mūsu mūziku nogādāt vēl tālāk pasaulē un atbalstīs mūs dažādos procesos, lai varētu pacelt jaunu latiņu savā attīstībā,” sadarbības sākumu komentē KK dalībnieks un vadošais jaunā albuma producents Punkts uz I. “Ar lielām cerībām skatāmies uz topošo albumu, kuru tapinām jau kādu laiku. Tas jau tuvojas finiša taisnei. Ir ielikts milzīgs darbs, tādēļ šis būs mūsu gads!”

Jāatgādina, ka sākotnēji KK apvienoja Pārdaugavas hiphopa kultūras pārstāvjus. Pēc apvienības izveides 2002. gadā “Kreisā Krasta” kustība strauji attīstījās un Pārdaugavas ielās drīz vien parādījās uzraksti ar diviem burtiem “KK”. Tas bija sākums daudziem mūzikas producentiem, reperiem, grafiti zīmētājiem un citiem māksliniekiem, kas tagad jau ir labi zināmi Latvijā. Uzņemot apgriezienus, pēdējo gadu laikā KK ir spējis izraisīt spēcīgu rezonansi. 2019. gada augustā izdots apvienības debijas albums “Tilts”, kas tika svinēts ar Vislatvijas tūri un vērienīgu koncertu “Hanzas Peronā”, bet 2020. gada septembrī izdots otrais albums “Krasta FM”. Apvienības “YouTube” kanālam kopumā ir vairāk nekā 14 miljoni skatījumu.

Apvienības sākotnējie dibinātāji ir Juris Šteinfelds (Pionieris) un Valters Zvaigznīte (Mazais Z). Laika gaitā sastāvs ir mainījies, pašlaik KK biedru rindās ir vairāk nekā 20 reperi, tostarp ansis, Pionieris, Dairis, Punkts uz I, Kaizers, Būū, Deniss, E.V., Ivans Baigais, Eiksho, JeeKaa, R2RS, Cepums u.c.

Svarīgākais