Nacionālais simfoniskais orķestris koncertā "Pasaules klasikas pērles"

18.februārī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un tā galvenais diriģents Karels Marks Šišons piedāvā koncertu "Pasaules klasikas pērles", kurā kā solisti būs dzirdami jaunie un talantīgie orķestra pūtēji - Egils Upatnieks (oboja), Guntis Kuzma (klarnete), Jānis Semjonovs (fagots), Artūrs Šults (mežrags).

Pētera Čaikovska Piektās un Sestās simfonijas Karela Marka Šišona interpretācijā jau kļuvušas par neaizmirstamiem Rīgas mūzikas dzīves notikumiem. Šajā sezonā viņš turpina šo ciklu ar Ceturtās simfonijas lasījumu, kas sola tādu pašu svaigumu, kaisli un jaunatklājumus kā iepriekšējās reizēs, sola orķestris.

Šajā koncertā Pēteri Čaikovski papildinās iespēja dzirdēt Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra talantīgos pūtējus Volfganga Amadeja Mocarta skaņdarbā "Sinfonia Contertante" pūtējiem.

Skanēs arī Volfganga Amadeja Mocarta uvertīra operai "Bēgšana no seraja".

Izklaide

Pie klausītājiem aizceļojis “Latvijas romantisko huligānu, dzīvesprieka un pozitīvo emociju vairotāju” (tā viņus piesaka šīs grupas PR komanda) “Crazy Dolls” jaunākais veikums -  dziesma “Koferi”.