Krieviju pametusī dziedātāja Zemfira koncertēs Rīgā

© SCANPIX

Rīgā, "Wondersalā", 15.augustā plkst.20.30 notiks krievu dziedātājas Zemfiras koncerts, informēja pasākuma rīkotāji.

Zemfira Ramazanova dzimusi 1976.gada 26.augustā Ufā. No agras bērnības viņa aizrāvās ar mūziku un pirmo dziesmu sacerēja septiņu gadu vecumā. Beigusi mūzikas skolas klavieru klasi, viņa iestājās mākslu skolas estrādes vokāla kursā un pēc tās veiksmīgas absolvēšanas sāka strādāt vietējā radiostacijā.

1998.gadā Zemfira izveidoja savā vārdā nosauktu grupu. Zemfiras ieraksti nonāca grupas "Mumij Troļ" producenta rokās, kurš viņu uzmeklēja un dažu mēnešu laikā Zemfira kļuva populāra ne tikai Krievijā, bet arī ārpus tās.

Šajā laikā tika ierakstīts jaunās dziedātājas debijas albums ar nosaukumu "Zemfira", un radiostacijas sāka bieži atskaņot viņas dziesmas. 1999.gada septembrī dziedātāja Maskavā aizsāka savu pirmo koncerttūri, kas noslēdzas nākamā gada maijā Rīgā.

Ziņu aģentūra "Reuters" gada sākumā informēja, ka Krievijas Tieslietu ministrija dziedātāju iekļāva ārvalstu aģentu sarakstā, pamatojot šādu rīcību ar to, ka Zemfira atbalstījusi Ukrainu un kritizēja Krievijas "speciālo militāro operāciju" Ukrainā.

Vairākas tīmekļvietnes ziņojušas, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022.gada februārī viņa pameta Krieviju un apmetās uz dzīvi Francijā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.