Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Banda Banda “Gangbang”

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 2. jūnijā, “Wondersalā” notiks repa vasaras oficiālā atklāšana, kurā droši vien (vai pat pilnīgi noteikti) kā solomākslinieki piedalīsies arī “Bandas Bandas” dalībnieki – vismaz divi uz skatuves, bet pārējie klausītāju pūlī. Jau iepriekš latvju repa supergrupa “Banda Banda” bija izdevusi debijas albumu, ko maija vidū plānoja atzīmēt ar koncertu “Palladiumā”, tomēr nepietiekamās klausītāju intereses dēļ (oficiāli gan teikts “loģistikas apstākļu dēļ”…) pasākumu nācās pārcelt uz rudeni – 22. septembri. Nekas, apvienība būs redzama darbībā arī ātrāk - viņi pieteikti “Positivus” festivālam.

Kāpēc supergrupa? Ja kauliņus kopā metuši tādi hiphopa smagsvari kā rolands če (īstajā vārdā Rolands Čivčs), xantikvariāts (Reinis Jurkovskis), Prusax (Rihards Jānis Ķullītis) un Steps (Artūrs Staprēns), tad šāda savienība pilnīgi droši tā var sevi dēvēt. Ideja par kopīga kolektīva izveidi radusies pēc dalībnieku kopējā koncerta “Paliec skolā” 2019. gada rudenī. “Pēc koncerta sapratām, ka šāds sastāvs ir nepieciešams gan klausītājiem, gan mums pašiem,” tā “Banda Banda”.

Albumā iekļautas desmit kompozīcijas, tostarp plašākai publikai zināmie singli “Gangx100” un “Svars”. “Mūsu debijas albums ir klāt, nākam barā, lai sniegtu jums ultramaksimālu pieredzi! Mūsu jaunajā albumā atradīsiet dziesmas katram garastāvoklim un dzīves situācijai, un pēc tā noklausīšanās mainīsies jūsu dzīve - tā pāries “Gangbang” zīmē!” sludina grupas dalībnieki.

PAR. Šī četrotne - rolands če, Prusax, xantikvariāts un Steps - ir lieliski arī katrs atsevišķi, līdz ar to skaidrs, ka, kopā metoties, viņu mūzikas produkts nemaz nevar būt neizdevies. “Gangx100” un “Svars” ar attiecīgi 242 000 un 285 500 klausījumiem straumēšanas servisā “Spotify” pelnīti teju vai glorificējušies līdz superhitu statusam, bet viņu saukli “gang gang gang” droši vien būs dzirdējuši arī no hiphopa visai attāli ļaudis. Gribētos izcelt arī dziesmas “Aiziet aiziet”, “Swag3000” un “Gangbang” - pēdējā paliek atmiņā ar “uzlūdz dāmas!” cienīgu melodiskumu un šaušalīgi rupjiem tekstiem kategorijā “60+” (ar “18+” te nekas nebūs līdzēts…).

PRET. No “Bandas Bandas” kaut kā bija gaidīts vairāk… Apvienības nosaukums un arī ievadošās dziesmas “Mēs esam sliktie” pieteikums viesa cerības, ka šis projekts varētu būt kārtīgs “gangsteru reps”, taču šī izrādījās tikai pieaugušāka, kvalitatīvāka un uzlabota Priekameitu Senča un viņam līdzīgo repotāju versija. Nu neko, kāds pieprasījums, tāds piedāvājums… Skits “Trešā diena Melnsilā” gan ir izcili pretīgs.