“Zodiaks” iesāks lielo vasaras koncerttūri

© Publicitātes foto

Leģendārā grupa “Zoidiaks” gatava pilnasinīgai vasaras koncerttūrei un to uzsāks jau šonedēļ – ar koncertu 3. jūnijā Jelgavā, brīvdabas koncertzālē “Mītava”. Pēc tam plānoti koncerti vēl 12 Latvijas pilsētās. 

Ziņa par grupas “Zodiaks” atkalapvienošanos radījusi lielu interesi ne tikai nozares profesionāļos un mediju vidē, bet arī grupas mūzikas cienītājos. Pēc 35 gadu pauzes komponista Jāņa Lūsēna vadībā vienotā programmā izskanēs gan kosmiskā “Zodiac” instrumentālie skaņdarbi, gan “Zodiaka” leģendārie hiti Zigfrīda Muktupāvela un Maijas Lūsēnas sniegumā.

“Ir teiciens, ka divreiz vienā upē neiekāpsi, bet tomēr tagad tā upe ir kļuvusi vēl jaudīgāka un plašāka. Toreiz visi bijām jaunības degsmes pārņemti, tagad klāt nākusi pieredze un cita dzīves izpratne. Grupā “Zodiaks” un duetā ar Maiju savulaik sāku savu dziedātāja karjeru, un tagad ir tik lieliski atgriezties “tajos laikos”, bet ar daudz dziļāku izpratni un nojēgu par pasauli,” prāto Zigfrīds Muktupāvels.

Kā zināms, “Zodiaka” dziesmas raksturo ne tikai spēcīgi teksti, lieliska mūzika un tās izpildījums, bet arī grupas solistu Maijas un Zigfrīda unikālā balsu tembru saderība. “Mani fascinē Zigfrīda izcilā muzikalitāte, viņa mūzikas izjūta un balss dziļais tonis. Ir sajūta, ka viņa elpa balstās nevis diafragmā, bet kaut kur zemes kodolā. Ja cilvēkam ir dziļa dvēsele, tad arī tas tonis skan, tā ir dvēseles kvalitāte. Es arī ļoti priecājos, ka atkal būsim kopā uz vienas skatuves. Paldies Dievam, daudzo gadu laikā nekas nav zudis, skan tāpat kā senāk,” priecājas Maija Lūsēna.

Izklaide

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.