Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Musiqq tēmē uz Diseldorfu

© Inga Nestere

Grupa Musiqq latvju mūzikas augstākajā līgā ielauzās strauji kā komēta, taču izrādījās – daudz ilglaicīgāk savā pastāvēšanā. Šobrīd šis duets nopietni pretendē braukt uz Eirovīzijas dziesmu konkursa lielo finālu Diseldorfā.

Grupa Musiqq tapa tikai 2009. gada vasarā, taču zibenīgos tempos guva panākumus. Klausītājiem iepatikās jau viņu pirmie singli, bet ļoti lipīgais hits Abrakadabra izkaroja savu vietu radiostaciju topu spicēs un 2010. gada sākumā tika atzīts par pašu vērtīgāko dziesmu Muzikālās bankas aptaujā. Turklāt neskatoties uz to, ka Musiqq darbojas tā sauktās komercmūzikas lauciņā, kas it kā vairāk varētu iet pie sirds tīņiem, nevis Latvijas Radio 2 auditorijai.

2010. gada pavasarī Musiqq izdeva debijas albumu Šī ir tikai mūzika, ar to pierādot, ka viņu mūzikai nav viendienītes raksturs – izcelšanas vērti bija vairāki no šajā albumā iekļautajiem gabaliem. Tas pierādījās šā gada sākumā, tajā pašā Muzikālajā bankā, kur dziesma Dzimšanas diena tika ierindota trešajā, bet No 10-10 – sestajā vietā. Jauns pakāpiens grupas karjerā ir dziesma Angel In Disguise, ar kuru iekļūts Eirovīzijas nacionālās atlases finālā klausītāju balsojuma rezultātā. Gan tas, gan arī internetā lasāmās atsauksmes liecina, ka vismaz Latvijas mērogā Musiqq šajā konkursā varētu sasniegt pašas augstākās virsotnes. Galvenais Musiqq virzītājspēks ir 27 gadus vecais liepājnieks Marats Ogļezņevs (pēdējos astoņus gadus gan viņš nobāzējies Rīgā), kurš ir arī visu dziesmu mūzikas un teksta autors. Savulaik viņš kopā ar Ruslanu Kuksinoviču jeb Raselu darbojās hip hop grupā Device (sākotnējā posmā abiem bija tikai

17– 18 gadi!), ar ko izdeva trīs visai veiksmīgus studijas diskus, bet 2008. gadā abu ceļi pašķīrās. Prātojot par savām turpmākajām gaitām mūzikā, Marats reiz TV raidījumā SeMS nejauši padzirdēja Emīla Balcera balsi, draugos sazinājās ar viņu un piedāvāja sadarboties. Tā viss sākās un turpinās joprojām.

Starp citu, tikai 18 gadus vecais Emīls arī ir no Marata dzimtās puses – šobrīd viņš mācās Grobiņas ģimnāzijas 12. klasē. Viņš ir piedalījies gan TV konkursa Latvijas zelta talanti finālā, arī TV3 šovā Koru kari Liepājas Sarkanā kora sastāvā. Jāpiebilst, ka arī Eirovīzija šim talantīgajam puisim nav sveša lieta: 2008. un 2009. gadā nacionālajā atlasē kā fona vokālists viņš piepalīdzējis Sabīnei Berezinai.