Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Borowa Mc” izdod jaunu dziesmu un gatavojas koncertiem

© Publicitātes foto

Savulaik populārā latgaliešu grupa “Borowa Mc” klausītājus iepazīstinājusi ar jaunu dziesmu “Atmosfera” – kā paši to piesaka, “vēloties iedvesmot cilvēkus mīlēt un iemīlēties šajā vasarā”.

Dziesmas “Atmosfera” autori ir grupas “Borowa Mc” dalībnieki Aigars Runčis un Guntra Kuzmina-Jukna, bet to producējis Fakts (Jānis Šmēdiņš). Dziesma tapusi grupas radošās nometnes laikā pagājušajā vasarā Latgalē, bet demo versija ierakstīta vasarnīcā, kas bija pielāgota studijas vajadzībām.

“”Atmosfera” ir par mīlestību - gan pirmo romantiku, gan ilgstošām attiecībām. Šo dziesmu uzrakstīju, apmeklējot savu draugu kāzu ceremoniju, iedvesmojoties no laimīgiem cilvēkiem un dzirdot visus labos vēlējumus jaunajam pārim. Otrā daļa ir par to, ka mēs ar sievu esam kopā gandrīz divus gadu desmitus un aizvien mīlestībā,” stāsta Aigars Runčis.

Jāatgādina, ka grupa “Borowa Mc” dibināta jau tālajā 2004. gadā un savus ziedu laikus piedzīvoja ar superhitu “Vysskaistuokajai meitiņai” (2005), kas plūca laurus dažnedažādākajās mūzikas aptaujās un topos. Savas pastāvēšanas laikā “borovieši” izdevuši trīs studijas albumus, grupas sastāvā darbojas Aigars Runčis, Guntra Kuzmina-Jukna un Ingars Gusāns.

Šovasar “Borowa Mc” ieplānojuši arī aktīvi koncertēt. Tuvākie koncerti grupai plānoti vasarā, jūlijā uzstājoties Līvānos, bet augustā piedaloties lielkoncertā “Dzimis Latgolā” Rēzeknē.