Amanda Bašmakova ar DJ Makree apvienojušies duetā “Elpo”

© Publicitātes foto

Duets “Elpo”, kuru veido dziedātāja Amanda Bašmakova un dīdžejs Makree klausītāju uzmanībai piedāvā dziesmu “No sevis bail”, kur dinamiskos dejas mūzikas ritmos risina eksistenciālus jautājumus.

Duets “Elpo” darbojas no 2023. gada - janvārī tika izdots debijas singls “Ar tevi būt”, kas tika papildināts ar trim remiksiem no latviešu mūzikas producentiem Rexton, NF3 un dīdžejmeitenes Hello Critt. Otrais singls “Atmiņas” tika publiskots martā. Amanda Bašmakova jeb “meitene ar zelta balsi”, kas savulaik spilgti atzīmējās šovā “Zelta talanti” un 2011. gadā pārstāvēja Latviju bērnu Eirovīzijā, dzīvo un strādā Londonā, kamēr DJ Makree (Mārtiņš Makreckis) - Latvijā. Kad abi sapratuši, ka viņus vieno muzikālas intereses, nolēmuši stādāt kopā, kas mūsdienās arī attālināti ir veiksmīgi izradāms.

Dueta “Elpo” dziesmas stāsta par dzīvi - personīgi piedzīvoto un pārdzīvoto. “Lai cik klišejiski tas arī neizklausītos, dziesma [“No sevis bail”] stāsta par to, ka Tu dzīvo katru minūti un dienu - tagad, jo vēlāk nebūs to darīt! Sanāk kaut kā ačgārni, ka šo domu mēs saprotam tikai tad, kad jāiet viņsaulē,” prāto Amanda.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.