Grammy balvu pasniegšana - lēdiju vakars Losandželosā

© scanpix

Par svētdien Losandželosas Staples Center notikušā 53. Grammy balvu pasniegšanas ceremonijas triumfatoriem uzskatāms kantrīmūzikas trio Lady Antebellum, kas tika pie piecām balvām - zelta gramofoniem.

Trīs balvas un iespaidīga uzstāšanās pašreizējās popmūzikas karalienes Lady Gaga kontā, labākais albums - rokgrupai Arcade Fire, bet lielākais zaudētājs, kā jau ierasts, Eminems - tikai divas balvas pēc nominācijām 10 kategorijās.

Reuters atgādina, ka jau otro gadu pēc kārtas Grammy ceremonijā tiek atzinīgi novērtēts kantrīmūziķu veikums - pērn pie četrām balvām, ieskaitot pašu prestižāko (Gada albums) - tika Teilore Svifta. "Mūsu karjerā droši vien šādu brīžu vairs nebūs. Nemēdz gadīties tā, ka piecus Grammy iegūst vairākkārt, mēs esam reālisti un to saprotam. Tādēļ tagad esam gatavi kārtīgām svinībām," sacījis Lady Antebellum dziedātājs Čārlzs Kellijs.

Cīņā par galveno balvu - Gada albumu - šī grupa gan zaudēja kanādiešu rokmūziķiem Arcade Fire. AP norāda, ka gadā, kad Grammy dominējusi popmūzika, rhythm & blues un hiphops, Monreālas grupas uzvara vērtējama kā pārsteigums, turklāt tā ir pirmā reize kopš 2005. gada, kad pie Gada albuma balvas tikuši rokmūzikas lauciņa kopēji - Arcade Fire savdabīgo stafeti pārņēmuši no U2. Interesanti, ka, uzreiz pēc balvas saņemšanas no Bārbras Streizandes rokām, manāmi samulsušajiem Arcade Fire dalībniekiem nācās steigties pēc instrumentiem, lai kāptu uz skatuves ar iepriekš neplānotu priekšnesumu. Melš, ka tas bijis nepieciešams, lai mazliet pavilktu šova laiku, jo šogad ceremonija ritējusi aizdomīgi raiti, bez garām un apnicīgām pateicības runām.

Ja Arcade Fire uzvara tika vērtēta kā pārsteigums, par īstu sensāciju nosaucams vairāk nekā 12 000 kritiķu lēmums kategorijā Gada debija. Tur pie balvas tika nevis kanādiešu brīnumbērns Džastins Bībers, bet gan 26 gadus vecā džeza basģitāriste un dziedātāja Esperansa Speldinga.

Kā jau ierasts, ar savu šovu skatītājus izklaidēja Lady Gaga - šoreiz dziedātāja, izpildot savu jauno hitu Born This Way, uz skatuves tika izripināta lielā caurspīdīgā olā, no kuras izšķīlās priekšnesuma laikā. Savā kontā Twitter tīklā dziedātāja jau pirms šova deklarēja, ka dosies inkubācijā, bet viņas menedžments pavēstījis, ka Lady Gaga olā pavadījusi veselas trīs stundas un, lai nenoslāptu, lietojusi skābekļa masku. Amerikāņu mediji gan domā, ka šīs vēsts ir tikai kārtējais PR gājiens...

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais