Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Tumsas" mūziķi ar jaunu dziesmu turpina kā grupa "pēc Tumsas"

© Publicitātes foto

Grupas “Tumsa” pamatkodols turpina darboties kā grupa “pēc Tumsas”, par savu eksistenci nupat atgādinot ar jaunu dziesmu “Acumirklis”.

Grupas “Pēc Tumsas” jaunāko dziesmu “Acumirklis” producējis Roberts Dinters, bet miksējis Kārlis Šteimanis. Žanriski - “Tumsas” piesitiens ir jūtams, taču nevarētu teikt, ka tas tiek akli kopēts. Dziesmas teksta video veidojis Ēriks Saksons.

“pēc Tumsas” veidota uz grupas „Tumsa” bāzes. Darbību tajā turpina tās bijušie dalībnieki Jānis Daugalis (bass, viņš arī “Tumsas” dibinātājs) un Haralds Drekslers (ģitāra), pieaicinot draugu un pieredzējušu bundzinieku Uldi Knapši, kurš vairākus koncertus spēlējis arī grupas „Tumsa” sastāvā, aizvietojot Kasparu Boroduško, bet vēlāk sadarbojies ar Ainaru Virgu, Ivo Fominu u.c. Kā pēdējais grupai pievienojās vokālists Jānis Dreimanis („Vietu nav”, „Dawn Town”), bet šobrīd vēl sastāvā redzams Krists Dēvics (ritma un solo ģitāras).

Jānis Daugalis: “Turpinot savu muzikālo darbību, esam radījuši jaunas dziesmas. Neizbēgami spēlēsim arī „Tumsas” dziesmas - gan oriģinālā skanējumā, gan mazliet kaut ko pamainot. Skanējumu citādāku padara tas, ka šajos aranžējumos taustiņinstrumentu nomaina otra ģitāra. Spēlēsim gan regulāri spēlētas dziesmas, gan tādas, kuras nav spēlētas jau daudzus gadus, tādā veidā izrādot cieņu un vienmēr paturot sirdīs izcilus draugus, „Tumsas” vokālistus, komponistus un vārdu autorus - Mārtiņu [Freimani] un Valteru [Frīdenbergu].”