Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Artis Dvarionas jeb Lapsene albumu piesaka ar singlu kopā ar Ozolu

© p

Šo ceturtdien digitālajās platformās parādījies mūziķa Arta Dvarionas izveidotā projekta “Lapsene” debijas albums “Sākums”. Jaunais darbs iezvanīts ar kopdarbu ar reperi Ozolu singlā “Man nav bail”.

Dzēlīgi “lapsenīgās” dziesmas “Man nav bail” mūzikas autors ir pats Artis Dvarionas jeb Lapsene, teksta autori - Artis un Ozols (Ģirts Rozentāls), bet tās producents - DJ Rudd (Rūdolfs Budze). “Dziesmas pamatā ir stāsts par manu pirms 15 gadiem piedzīvoto cīņu ar veģetatīvo distoniju, kas medicīniski tiek definēta kā ķermeņa funkciju un sajūtu traucējumi,” atklāti stāsta Artis. “Man paveicās, ka toreiz ar prāta palīdzību šo trauksmaino pieredzi izdevās iekapsulēt. Taču ne visiem tas ir pa spēkam, jo medicīnisks izskaidrojums šādiem traucējumiem joprojām nav atrasts un no neziņas - kas ar mani notiek? - mokās daudzi. Dziesmas pamattēmā izmantotais “bargās kundzes” tēls metaforiski simbolizē veģetatīvās distonijas lēkmi.”

Kas attiecas uz jauno albumu, tad tajā iekļautas astoņas dziesmas, kas radītas gada laikā kopš pirmā singla “Tukšpauris” publiskošanas 2022. gada aprīlī. “Viena no svarīgām albuma šķautnēm, kuru gribas izcelt, ir pieci dažādi producenti, kas pie dziesmām strādājuši,” norāda Artis. Albuma dziesmas producējuši DJ Rudd, Arnis Račinskis, JJ Lush, Kristaps Ērglis un Reinis Briģis. Visu dziesmu līdzproducents ir pats Artis Dvarionas. “Šis ir projekta formēšanās albums un tā tapšanas laikā iedvesmu apzināti smēlos no stilistiski un žanriski ļoti dažādiem māksliniekiem, kas ietekmējuši manu muzikālo gaumi. Man šķita svarīgi šo konceptuālo dažādību iekrāsot arī ar vairāku producentu līdzdalību albuma ierakstā.”