Ģitārists Aivars Gudrais koncertā atzīmēs savu 65 gadu jubileju

© KZavele

Ar īpašu koncertu Ādažu kultūras centrā 11. maijā savu 65 gadu jubileju atzīmēs izcilais latviešu ģitārists, grupu “Sīpoli”, “Turaidas roze” un “Zodiaks” dalībnieks Aivars Gudrais.

“Tikai viņam raksturīgais ģitāras skanējums un īpaši spilgtās solo partijas aizkustinājušas klausītāju sirdis jau teju piecdesmit gadu garumā,” norāda koncerta organizatori, un tie nudien nav tikai tukši vārdi. Īpašie jubilejas koncerta viesi būs Aivara Gudrā skatuves kolēģi un draugi Zigfrīds Muktupāvels, Ieva Sutugova, Zane Gudrā, Atis Ieviņš, Raimonds Ozols, Juris Kristons, Modris Laizāns un Ivars Kalniņš.

“Būšu priecīgs tikties ar draugiem savā jubilejas koncertā,” saka jubilārs Aivars Gudrais. “Esmu pateicīgs liktenim, ka nu jau gadu desmitiem man ir dota iespēja spēlēt iemīļotu komponistu mūziku, kurus uzskatu par savējiem - Mārtiņš Brauns, Imants Kalniņš un Jānis Lūsēns. Vienmēr īpašs gandarījums tikties un muzicēt kopā ar saviem lieliskajiem skatuves kolēģiem, no kuriem gūstu iedvesmu un jauneklīgu sparu.”

Gatavojoties jubilejas koncertam, jaunā skanējumā ieskaņota un video klipā iemūžināta komponista Jāņa Lūsēna un dzejnieks Māra Melgalva kompozīcija “Stacija”. To ieskaņojuši dziedātāja Zane Gudrā, ģitārists Aivars Gudrais, bundzinieks Harijs Gūtmanis un studijas producents - mūziķis Jānis Lūsēns juniors.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.