Ar debijas singlu piesakās ilgi svešumā dzīvojusī dziesmu autore Aleksa Valtere

© Publicitātes foto

Kārtējais atradums “Izdevniecības MicRec” – dziedātāja un dziesmu autore Aleksa Valtere ar savu debijas singlu.

Ritmiskās un gaišās dziesmas “Kur es tevi varu atrast?” mūzikas un vārdu autore ir pati Aleksa, bet studijas versiju jaunā māksliniece producējusi kopā ar pieredzējušo producentu Gintu Stankeviču. Dziesmas video filmēts skaistajā Kandavā, sadarbībā ar Samantu Bētiņu.

19 gadus jaunā dziedātāja un dziesmu autore dzimusi Tukumā. Kad Aleksai bija tikai gadiņš, ģimene pārcēlās uz Angliju. 2018. gadā ģimene atgriezās Latvijā un šobrīd jaunā mūziķe dzīvo Cērē un mācās Kandavā, kur uzsākusi savas pirmās skatuves gaitas, sacerot dziesmas angļu un latviešu valodās. “Es nenožēloju, ka mani vecāki izdarīja izvēli pārcelties uz dzīvi ārzemēs,” tā Aleksa. “Es ieguvu stabilas angļu valodas zināšanas, iepazinos ar dažādām kultūrām un cilvēkiem. Līdz 7. klasei es mācījos ģitāras pulciņā, bet paralēli dziedāju korī. Pamatskolā mācījos drāmas, deju un mūzikas novirzienu. Viss mainījās, kad 2018. gadā ģimene izlēma braukt mājās uz Latviju. Šeit mūzika man kļuva par nopietnu sirdslietu un aizraušanos. Brīvajā laikā sāku pašmācības ceļā lietot komponēšanas un producēšanas programmas, bet dzeju sāku rakstīt pandēmijas laikā, kuru tagad lietoju rakstot savas dziesmas.”

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.