Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Raimonds Pauls: Vēl kustos un varu aizlīst līdz klavierēm. Vai ilgi, es nezinu...

© Dmitrijs Suļžics/F64

"Daudz bieži vien piedāvā [uzstāties], izmantojot to, ka es vēl varu paspēlēt, vēl kustos, varu aizlīst līdz klavierēm, vēl šo to," LTV raidījumā "Kultūrdeva" žurnālistei Henrietai Verhoustinskai teic maestro Raimonds Pauls.

Lai gan maestro Raimonds Pauls jau vairākkārt teicis, ka aktīvai koncertēšanai gatavojas mest mieru, afišas liecina par rosīgu koncertdzīvi tuvākajos mēnešos.

3. maijā notiks Imanta Ziedoņa un Raimonda Paula dziesmu svētki Mūzikas namā Daile, atzīmējot dzejnieka 90 gadu jubileju. Imanta Ziedoņa dzeju Maestro mūzikā izpildīs Daumants Kalniņš, pie klavierēm sēdīsies pats Maestro Raimonds Pauls.

9. maijā un 10. maijā plānots koncerts "PAULS un KEIŠS. VĪRIEŠI LABĀKOS GADOS. Ar smaidu par sevi un citiem". Uz skatuves būs divi - viens no estrādes un džeza, otrs no teātra un kino pasaules. Bet - katrs no priekšnesumiem var atnest pārsteigumu, un Keišs var kļūt par kādu citu vīrieti labākos gados.

14. maijā koncerts, kurā piedalīsies Raimonds PAULS, Latvijas Radio BIGBENDS, solisti - Ance KRAUZE, Kristīne ZADOVSKA, Daumants KALNIŅŠ, Zigfrīds MUKTUPĀVELS.

Šie ir tikai tuvākie koncerti. Biļetes uz gandrīz visiem šiem koncertiem jau ir izpārdotas.

"Kultūršoks" taujāja Maestro part viņa nerimstošo enerģiju un spēju atkal un atkla kāpt uz skatuves.

"Te var iznākt, kā ar dzeršanu, - vienu laiku nomet, un pēkšņi viens tavs drauģelis atnāk, atkal pierunā, un tu atkal ej… Man tā ir ar darbu apmēram. Visādā veidā. Arī pats varu kaut ko izdomāt, bet daudz bieži vien piedāvā [uzstāties], izmantojot to, ka es vēl varu paspēlēt, vēl kustos, varu aizlīst līdz klavierēm, vēl šo to (smejas). Nu jā, Dievs dod, ka tā iet uz priekšu. Vai ilgi, es nezinu...," intervijā saka R. Pauls.