Latvju skapanka vectētiņi “All Day Long” piesaka jaunu albumu

© M. Pumpurs

Pavisam drīz iznāks apvienības “All Day Long” jaunais albums “Divas ielas”, kas tiek pieteikts ar tāda paša nosaukuma singlu. Grupa arī briest albuma prezentācijas koncertiem Rīgā un Liepājā.

“All Day Long” ir viena no Latvijā vecākajām (ja ne vecākā) joprojām aktīvajām “ska-punk” žanra grupām, kas savu muzikālos ceļojumus sāka jau 1998. gadā, kad vairāki pamatskolas beidzēji apvienoja savu entuziasmu pret instrumentu spēli un aizraušanos ar pankroku. Drīz pēc tam atklājot Jamaikas “ska” ritmus un to veiksmīgo sadzīvošanu ar “punk” skatuvi, grupai pievienojās pūšaminstrumentālisti un pārējais, tā teikt, ir vēsture.

Kopš grupas rašanās nospēlēti 349 koncerti septiņās Eiropas valstīs, taču tikai 2017. gadā dienasgaismu ieraudzīja pirmais “All Day Long” albums. Beidzot laiks nākamajam ierakstam un tajā grupa beidzot atkāpusies no ilggadējās tradīcijas dziedāt angļu valodā - vairākas jaunā albuma “Divas ielas” dziesmas skanēs latviski. Albuma prezentācijas koncerti notiks 20. maijā Rīgā, Tallinas kvartāla koncertvietā “Tu jau zini kur”, un 3. jūnijā Liepājā, kultūras namā “Wiktorija”, kur albums būs pieejams arī taustāmā formātā.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais