RECENZIJA: Latvian Voices “Atzīšanās”

© Publicitātes foto

Ar diviem pilnībā izpārdotiem un klausītāju sajūsminātas atsauksmes sapelnījušiem koncertiem mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” nedēļas nogalē savu jauno studijas albumu klajā laidusi “a capell” grupa “Latvian Voices”.

Jaunā albuma pirmsākumi jau meklējami 2020. gada pavasarī, kad visu mūsu ikdiena kļuva citādāka. Grupas dziedātāji nolēma šo laiku izmantot lietderīgi, kas sekmējās radošā procesā - tapa vairāki oriģināldarbi. “Kādam tas bija ierasts process, bet kādam - liela uzdrīkstēšanās. Gala rezultātā katrs no dalībniekiem ir pielicis roku jaunā albuma mūzikas izveidē,” skaidro grupas menedžments. “Līdz ar to albumā kopumā jūtams gan dziedājums un mūzikas izpausme, kas grupai ir veidojusies daudzu gadu garumā, gan katra dziedātāja individuālais redzējums un pienesums.”

Kopumā albumā iekļauti desmit skaņdarbi - latviski un angliski. Jaunā darba producents ir Losandželosā dzīvojošais kanādiešu mūziķis Endrjū Keslers (Andrew Kesler), kurš “a cappella” aprindās pazīstams kā grupas “Accent” dalībnieks, savukārt ārpus tās - kā dažādu populārās un džeza mūzikas projektu dalībnieks, kurš sadarbojas ar tādiem māksliniekiem kā Pentatonix, Michael Buble, Jacob Collier, Robbie Williams u.c.

Albuma nosaukumā ietvertais vārds jaunā albuma kontekstā katram no dalībniekiem ir iezīmējies līdzīgās, taču tajā pašā laikā nedaudz atšķirīgās nokrāsās. “Atzīšanās ir satraucoša, trausla un intīma. Mēs dažkārt no tās baidāmies, jo tā ir patiesa, tā mūs atklāj. Bet tā spēj būt pavisam skaista, un no tās nav jābaidās. Mana skaistākā atzīšanās līdz šim ir bijusi atzīšanās mīlestībā. Trīs mazi vārdi, kuri spēj mainīt ik katru no mums. Vajag tikai ļaut sev tos pateikt,” tā “Latvian Voices” dalībniece Paula Pērkone. “Šajā albumā esam ieguldījuši sirdi un dvēseli. Mēs ceram, ka mūsu mūzika sniegs prieku un iedvesmu mūsu klausītājiem,” rezumē grupas redzamākā dalībniece Laura Jēkabsone.

Par grupas sastāvu. Ierindā joprojām ir Laura Jēkabsone un Zane Stafecka, kuras ir “Latvian Voices” dalībnieces kopš pašiem grupas pirmsākumiem 2009. gadā. Pārējie - Beāte Krūmiņa, Paula Pērkone, Una Stade un Jānis Strazdiņš.

Ja par albumā iekļautajām kompozīcijām, tad tās, protams, ir pašā augstākajā līmenī, bet vai nu kādam par to bija šaubas - tas taču “Latvian Voices”! Bez augstākās muzikālās izglītības šīs profesionālās vokālās meistarības paraugstundas gan izprast ir pagrūti, taču apskatnieks var ieteikt noklausīties kaut vai pašu demokrātiskāko no šiem skaņdarbiem - dziesmu “Jumala”, kas ir tautas melodija Lauras Jēkabsones aranžijā. Bet pēc tam gan radīsies interese arī par pārējām melodijām, kas izpildītas apbrīnojami gaišās noskaņās, un līdz ar to šīs noskaņas neizbēgami “pielīp” ar klausītājam.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais