Kanters, Rutulis un Ērglis ieskaņo jestru dziesmu Andreja Lihtenberga piemiņai

© Publicitātes foto

Ieskandinot maijā gaidāmo leģendārā dziedātāja Andreja Lihtenberga atceres koncertu „Ziemeļu serenāde”, tapis videoklips dziesmai „Džambulaja”.

Dziesmas “Džambulaja” ieskaņošanai, apvienojies izcils vīru trio - Mārtiņš Kanters, Normunds Rutulis un Andris Ērglis. Viņi vislabākajās latviešu estrādes tradīcijās uzbūruši sajūtas, kas atsauks atmiņā Andreja Lihtenberga 70. gadu deju vakarus klubā „Draudzība”. „Uzskatu, ka Lihtenbergs ir nepelnīti piemirsts estrādes spīdeklis. Esmu liels viņa mūzikas cienītājs, tādēļ ar lielāko prieku rīkosim koncertu par godu viņam,” stāsta idejas autors Mārtiņš Kanters.

Kas attiecas uz dziesmu “Džambulaja”, to 1952. gadā radījis Henks Viljamss - pirmā Amerikas kantrī žanra superzvaigzne. Dziesma kļuva par hitu, kuru vēlāk iedziedāja dažādās valodās, un Latvija nebija izņēmums - ar Alfrēda Krūkļa atdzejojumu 1978. gadā kopā ar grupu „Selga” to ieskaņoja arī Andrejs Lihtenbergs. Bez šīs dziesmas tolaik neiztika neviena kārtīga ballīte. Zīmīgi, ka dziesma stāsta par kādu īpašu tikšanos maijā, un tā notiks arī šoreiz - dienu pirms Lihtenberga dzimšanas dienas, proti, 21. maijā kultūras pilī „Ziemeļblāzma” izskanēs Andrejam veltīts atceres koncerts „Andrejam Lihtenbergam 85. Ziemeļu serenāde”.

Koncertam apvienojušies Normunds Rutulis, Mārtiņš Kanters un Andris Ērglis, kuri izdziedās populārākās un mīlētākās Andreja Lihtenberga dziesmas - “Deviņvīru spēks”, “Vakara dziesma”, “Ziemeļu serenāde”, “Zemes vējš” un daudzas citas 70. gadu melodijas. Koncerta muzikālo noformēju radīs grupa Jura Kristona vadībā - Edijs Šimiņš (bungas), Modris Laizāns (bass), Jānis Kalniņš (ģitāra), trio “Oranžās” (daiļvokāls), Zintis Žvarts (saksofons), Sandris Skeranskis (trompete), Ainars Ansons (trombons).

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais