RECENZIJA: Next To Zero “More Power”

© Publicitātes foto

Pašmāju alternatīvā roka grupa “Next To Zero” izdevusi otro albumu – ja godīgi, bija pat piemirsies, ka 2020. gadā šie vīri laida klajā “Violence Of Becoming”. Šis projekts būtībā ir duets, kurā darbojas bijušais grupu “Mary Jane” un “Backflow” vokālists un basģitārists Jānis Grants, kā arī kādreizējais latvju repa pionieru grupas “Fact” ģitārists Jānis Kalniņš jeb Gonza.

It kā šim albumam vajadzēja ieraudzīt dienasgaismu jau krietni ātrāk, jo pirmais šo darbu piesakošais singls “Nervous Individual” tika izdots pērn maijā, tam jūlijā sekoja “Pretending To Be A Cowboy”, bet oktobrī, kad laikam bija paredzēts izdot visu albumu, uz letes tika izlikts trešais singls “Never Ever”. Nu nekas, toties beidzot ir. “Albuma dziesmu tēmas galvenokārt skar mūsdienu pasaules izmaiņas un iespējamās sekas tam visam,” informē mūziķi. Jāpiebilst, ka albuma digitālajai publiskošanai drīzumā sekos arī limitētās tirāžas izdošana fiziskajos formātos - CD un kasetēs.

PAR. Laikam jau pateicoties Jānim Grantam, arī “Next To Zero” stilistiskā ievirze turpināta “Mary Jane” un “Backflow” labāko tradīciju garā, bet tas nozīmē spēcīgu, enerģisku, elegantu un atmiņā paliekošu alternatīvo roku. “Jumtu noraujošā” dziesma “Nervous Individual” joprojām nav apnikusi un laikam arī neapniks, tas pats sakāms arī par abām albumu ievadošajām dziesmām “Pretending To Be A Cowboy” un “Never Ever”. Par “Happy Ending?” ilgstoši nevar tikt skaidrībā, vai tas ir labs gabals vai tomēr nē, tomēr “Next To Zero” stilistiskā ievirze tiek ieturēta, tātad - ieskaitīts. Ir OK.

PRET. Jāatzīst, ka tika gaidīts kaut kas mazliet vairāk. Kā jau minēts, trīs dziesmas tika izdotas jau iepriekš singlu veidā, viena (“The Way Of The Spirit”) ir instrumentāla kompozīcija, bet pēdējā (“Intro Of Outro”) nav ņemama diez ko nopietni, jo pilnībā atbilst tās nosaukumam. Bet kopumā albumā ir septiņas kompozīcijas, tātad skaitiet paši… Nelāgas aizdomas, ka abiem vīriem vienkārši gribējies beidzot izdot to sasodīto albumu, lai būtu miers mājās un varētu ķerties klāt jauniem darbiem. Un kas tā par dīvainu pauzi 15 sekunžu garumā starp abiem pēdējiem skaņdarbiem?

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais