Intars Busulis ieskanas un izskrienas Rutuļa remiksa ritmos

© Publicitātes foto

Šobrīd aktuālajos “drum’n’bass” ritmos latviešu popmūzikas skatuvi papildinājusi Intara Busuļa dziedātās, ArtifexLV sacerētās dziesmas “Atpakaļ” remikss. Tas tapis sadarbībā ar deju mūzikas producentu N’Works jeb Normundu Rutuli. 

“Dziesma “Atpakaļ” ir viens no mana projekta ArtifexLV jaunākajiem veikumiem, kas ticis atzinīgi novērtēts vairākās radiostacijās un to topos, un tas mani ir ļoti iepriecinājis. Kad N’Works piedāvāja izveidot dziesmas remiksu, kļuvu vēl priecīgāks, jo viņš vienmēr atrod jaunas muzikālas idejas, un tā notika arī šoreiz. Domāju, ka šo remiksu var klausīties gan klubos, gan savā auto, gan pat braucot ar velosipēdu dabā,” tā ArtifexLV jeb Juris Ludženieks.

Jāatzīst, ka dziesmas autoram ir pilnīga taisnība - šo atmiņā paliekošo remiksu nudien var klausīties visādās dzīves situācijās un jebkurā vidē. “Jau kopš 90. gadiem, kad sāku iepazīt dažāda žanra deju mūziku, mani ir aizrāvusi “drum’n’bass” enerģiskā un pat brīžiem apokaliptiskā dinamika. Priecājos, ka mūsdienu popmūzikā šis mūzikas žanrs atkal ir atgriezies un ar jaunu dvesmu. Klausoties “Atpakaļ” oriģinālu, mani nelika mierā doma, ka arī šai melodijai ir nepieciešams mans redzējums aranžējumā. Gandrīz pusgadu pēc oriģināla publicēšanas pieķēros savu radošo domu realizācijai un rezultāts mani iepriecina. Jura melodija, Kārļa Kazāka vārdi un Intara neviltotais dziedājums nu ir pasvītrots ar divām apakšsvītrām,“ priecājas N’Works aka Normunds Rutulis.

Savukārt Intars Busulis piebilst: “Ar Normundu mūzikā kopā esam jau kopš šī gadsimta sākuma un mūzikā domājam līdzīgās dimensijās. Tāpēc viņa piedāvājumam izveidot dziesmai citu versiju man nebija nekādu iebildumu, jo zināju, ka rezultāts būs augstvērtīgs. Un tas tā ir noticis. Turklāt mani pašu ļoti iedvesmo ritmiska mūzika: vakar, skrienot pēcpusdienas treniņu, izmēģināju austiņās klausīties šo versiju, un, ziniet, tas ir mans skriešanas temps! 170 sitieni minūtē! Lieliski! Skriešana mani labi uzlādē un palīdz sagatavoties ierakstot jauno albumu, kas gaidāms jau šajā rudenī. Gatavojamies tam kopā un, ja skrienam, tad “Atpakaļ” remiksa tempā!”

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais