“Sudden Lights” izdod Eirovīzijas dziesmas remiksu sēriju

© Publicitātes foto

Gatavojoties Eirovīzijas dziesmu konkursam, grupa “Sudden Lights” sadarbībā ar četriem dažādiem dīdžejiem izdevuši dziesmas “Aijā” remiksu sēriju. Visi šie remiksi pieejami un klausāmi straumēšanas vietnēs.

Jaunu skanējumu deju un “house” mūzikas žanros “Sudden Lights” dziesmai “Aijā” veidojuši pašmāju dīdžeji Makree, [Ex] da Bass, MarkMate, kā arī plašāku atzinību jau guvušais lietuviešu producents Leons Somovs (Leon Somov).

Kā pirmais tika izdots elektroniskās mūzikas producenta Makree (Mārtiņš Makreckis) veidotais remikss. “Makree ir ļoti talantīgs mūziķis - viņa darbi ir mūsu personīgajās pleilistēs,” skaidro “Sudden Lights” dalībnieki, kuri dīdžeju uzrunāja šai sadarbībai. “Viņa mūzikai ir starptautisks raksturs šī vārda vislabākajā nozīmē. Esam priecīgi un novērtējam, ka viņš piekrita mūsu dziesmai piešķirt citu skanējumu!”

Savu tradīciju Eirovīzijas dziesmām veidot remiksus atjaunojis arī dīdžejs [Ex] da Bass jeb Mareks Dainis. “Lai arī “Aijā” ir skumja un roķīga šūpuļdziesma, gribētos ticēt, ka mans remikss ir sanācis ļoti baudāms, mūsdienīgs un klubu apmeklētāju prasībām atbilstošs. Novēlu grupai “Sudden Lights” veiksmīgu startu un labus panākumus šī gada Eirovīzijā!” tā [Ex] da Bass.

Pie “Aijā” remiksa ķēries arī 19 gadus jaunais daudzsološais producents MarkMate (Marks Matisons), kura vārds jau izskanējis ārpus Latvijas, un kura dziesmas saņēmušas atbalstu no tādiem zināmiem dīdžejiem kā Don Diablo, Nicky Romero u.c. “”Sudden Lights” skaņdarbs ir nomierinoša šūpuļdziesma ar savdabīgu taktsmēru. Nodomāju, ka mana muzikālā projekta MarkMate ietvaros remikss ar “house” mūzikas un mana muzikālā paraksta elementiem varētu uzrunāt gan kaislīgus grupas fanus, gan tādus, kuri ikdienā dod priekšroku deju mūzikai,” domā Marks.

Remiksu sērijā iekļauta arī “Sudden Lights” pirmā starptautiskā sadarbība ar lietuviešu mūzikas producentu un elektroniskās mūzikas veidotāju Leonu Somovu. “Ir lieliska sajūta atbalstīt savus latviešu brāļus ne tikai ar mūsu balsīm, bet arī ar viņu dziesmas jaunu versiju. Protams, stilistiski ļoti atšķiras remikss un oriģināldziesma, tagad tas ir pavisam cits žanrs... Bet, kad dziesma ir laba, tā var lieliski skanēt dažādos stilos. Strādājot pie dziesmas, man bija pilnīga radošā brīvība, un es izmantoju elementus, kas mani aizrāva - es tos izteicu savā veidā,” skaidro Leons.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais