Waterflower izdod šokējoši atklātu mūzikas video

© Publicitātes foto

Ar svaigiem spēkiem pēc tūrēšanas Indonēzijā un Vācijā, Latvijā atgriezusies interesantā un savdabīgā mūziķe Waterflower (Sabīne Moore), laižot klajā “Dawning” - savu ceturto un pēdējo singlu no 2020. gadā izdotā albuma “Balta gaisma”, kas tika nominēts diviem “zelta mikrofoniem”.

Skaņdarba “Dawning” video filmēts dažādās lokācijas vietās Latvijā, Zviedrijā un Somijā - tiešāk un tuvāk dabai kā šajā klipā laikam būt nav iespējams. “Izmantojot satriecošo Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona ainavu fonā, mūzikas video risina dabas atmošanās tēmas. Pati dziesma vēsta par dabas ausmu un augšāmcelšanos, kā arī par dabas urdošo vēlmi sazināties un tapt saprastai savā valodā - ūdens valodā. Izmantojot kapacitatīvās atšķirības, kas mērītas augos un sēnēs, Moore šīm klusajām dzīvajām būtnēm piešķir balsi,” informē Waterflower komanda. “Dawning” video klātienes pirmizrāde norisinājās 2ANNAS starptautiskā īsfilmu festivāla ietvaros.

Videoklips tika pabeigts “Kino Euphoria 2022” (Helsinkos), taču sākotnēji to iedvesmojuši Latvijā uzņemtie Laimas Graždanovičas kadri (ar performanču mākslinieci Lindu Boļšakovu) un Annas Grinčukas kadri (ar augiem, sēnēm un kukaiņiem). Videoklipa radošajā procesā komandu veidoja pati Sabīne Moore (režisore), Jirka Cerny (režisora asistents), Jerker Beckman (360 kameras, drona un zemūdens kameru operators Somijā un Zviedrijā), Laima Graždanoviča (operatore), Anna Grinčuka (operatore).

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais