“Dagamba” ar eksplozīvu video aicina uz jaunā albuma noklausīšanos

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas karstākā aktualitāte latvju mūzikas jomā – grupas “Dagamba” jaunākais albums “Bach Against the Machine”, kas stiprināts ar skaņdarba “Legacy of Bach” videostāstu.

Albums “Bach Against the Machine”, kā jau uz to norāda tā nosaukums, veidots kā simbioze starp akadēmisko komponistu Johanu Sebastianu Bahu un amerikāņu rokgrupu “Rage Against The Machine”. Grupa “Dagamba” aicina uz jaunā albuma pirmatskaņojuma koncertu šo ceturtdien, 6. aprīlī pulksten 19, iepirkšanās centrā “Akropole Rīga” - pasākums norisināsies pasākumu zonā starp A un F ieejām, un tas būs pieejams bez maksas visiem apmeklētājiem.

Intereses par jauno darbu “uzsildīšanai” akadēmiskās mūzikas huligāni “Dagamba” laiduši klajā arī videostāstu kompozīcijai “Legacy of Bach” - tas filmēts Latvijas Mūzikas akadēmijā, kas ir īpaša vieta visiem grupas dalībniekiem. Skaņdarbs ilgst vairāk nekā piecas minūtes, un videostāsta noslēgumā mūziķi ar savu atraktivitāti un muzicēšanas eksplozivitāti ja ne gluži riskē ar akadēmijas jumta noraušanu, tad ar savu instrumentu stīgu pārplēšanu gan…

“Skaņdarba idejas pamatā bija parādīt Baha ietekmi uz mūziku cauri laikiem līdz pat mūsdienām. Meistars un māceklis, kur kā stafetes kociņš tiek nodota tālāk slavenā Baha melodija (“Badinērija”), kas skan katra laikmeta mākslinieka skanējumā. Katrs nākamais mūziķis ir ietekmējies jeb mācījies no iepriekšējā. Šķiet, ka mums ir izdevies izveidot tādu kā simbolisku mūzikas dzimtas koku. Būtiska daļa no šī videostāsta ir arī video operatoram Ritvaram Blukam, kuram ir izdevies ļoti filigrāni atspoguļot sajūtu, kuru radām ar skaņu,” stāsta grupas pianists Dainis Tenis.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais