Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Līvi” beidzot studijā ieraksta dziesmu “Dzintara mēness”

© Publicitātes foto

Grupa “Līvi” laidusi klajā dziesmas “Dzintara mēness” (“Vai tā var būt?”) ierakstu – unikālākais šajā notikumā ir tas fakts, ka dziesma sarakstīta teju pirms trijiem gadu desmitiem.

Dziesmas “Dzintara mēness” teksta autors ir Guntars Račs, bet mūziku sarakstījis Ainars Virga. Tā sarakstīta 1994. gadā par godu festivālam “Liepājas Dzintars”, pirmoreiz “Līvi” šo gabalu izpildīja 1994. gada decembrī televīzijas ierakstā, taču līdz pat šīm dienām klausītājiem bija iespēja to dzirdēt tikai vai nu 1994. gada skaņās vai grupas koncertos, jo dziesma nekad nebija ierakstīta profesionālā studijā.

“Taču nu beidzot ir pienākusi tā diena, kad “Līvi” šo dziesmu ir ierakstījuši studijā, tiesa, mazliet citādākā skanējumā, nekā klausītāji bija ieraduši to dzirdēt līdz šim,” norāda grupas dalībnieki. Dziesmu producējis Ainars Virga sadarbībā ar otru grupas ģitāristu Henriju Mucenieku, bet gala apstrādi un papildus ieskaņojumus paveicis studijas “Factory Sounds” producents Gints Stankevičs. Dziesmai tapis arī video, kurš filmēts Liepājā (video un montāža - Roberts Streičs).