Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pēc pusotra gada pārtraukuma jaunu singlu izdod Katō

© Publicitātes foto

Klajā nācis Katō jaunākais videoklips dziesmai “Teikšu, kā ir”, ko vizuāli uzbūrusi režisore Elvīra Blumfelde. Šis ir pirmais dziedātājas singls kopš 2021. gada rudenī izdotā albuma “Es tā jūtos”.

Katō (īstajā vārdā Anna Zankovska) jaunā dziesma ir ieturēta tipiskā viņas stilā un arī par klipu var teikt to pašu - par nopietnām lietām ar nelielu ironisko piesitienu.

“Dziesmas “Teikšu, kā ir” tēls, izdzīvojis dusmas un aizvainojumu par attiecību noslēgšanos, sāk emocionālu cīņu pats ar sevi. Teiciens “prom no acīm, ārā no sirds” šī tēla sakarā nedarbojas - ilgas valda pār citām emocijām,” ar dziesmu iepazīstina dziedātājas komanda. “Iespējams, kāds uzskatīs, ka šī ir kārtējā dziesma par mīlestību, bet jāatzīst, ka cilvēku savstarpējo attiecību līkloči nemainīgi ir mans iecienītākais temats. Rakstot tas paver iespēju izdzīvot dažādus scenārijus un meklēt situāciju risinājumus, jo divu pilnīgi vienādu attiecību modeļu nav,” papildina pati Katō.

Dziesmas videoklips ir interesants un skatāms kā neliela īsfilmiņa. “Ar klipa operatoru Ivo Skanstiņu izstrādājām ideju, lai filmēšanas laukuma aizkulises nestu tām tik neierastajā priekšplānā,” skaidro režisore Elvīra Blumfelde. “Katō videoklipā izspēlē dažādu profesiju pārstāvjus, bez kurām filmēšana nevarētu notikt, bet tās vienmēr paliek kā “pelēkie kardināli”. Dziedātājas atveidotie tēli profesionāli veic savus tiešos darba pienākumus, kolēģiem pat nenojaušot par viņu emocionālo pasauli un personīgajām problēmām, kā tas jebkurā profesijā mēdz būt arī ikdienā.”