Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Eiropas tūres ietvaros arī Latvijā uzstāsies spāņu progresīvie “Ciconia”

© Publicitātes foto

Šonedēļ Eiropas tūres “Animal Chapters Tour” ietvaros Latvijā un Lietuvā pirmo reizi viesosies tā saucamā “instru-metal” grāfi no Spānijas – grupa “Ciconia”.

Pagājušajā mēnesī spāņu progresīvie metālisti “Ciconia” izdeva ceturto pilnmetrāžas albumu “Animal Chapters”, kuru jau šīs nedēļas nogalē prezentēs arī Baltijas valstīs - 30. martā Kauņas klubā “Lemmy”, 31. martā Liepājas “Fontaine Palace” un 1. aprīlī Rīgā, klubā “Republika”. Koncertos Baltijā spāņu progresīvos instrumetālistus atbalstīs Latvijas grupa “Mattergy”, bet Rīgā abām pievienosies arī mūsu “Blinded Memory” - šķiet, vienīgie “electronicore” žanra pārstāvji Baltijas valstīs.

Grupu “Ciconia” spāņu pilsētā Valjadolidā 2014. gadā dibināja basģitārists Horhe Fragvass, kuram šobrīd pievienojušies ģitārists Denī Dīns un bundzinieks Hektors Galindo. Grupa spēlē instrumentālu metālu ar progresīvā roka un postroka ietekmi. “Ciconia” diskogrāfijā ir trīs lielformāta albumi un viens akustiskais mini albums. Grupa jau vairākkārt tūrējusi pa Eiropu un piedalījusies starptautiskos festivālos, kāpjot uz vienas skatuves arī ar tādām grupām kā “Megadeth”, “Crowbar”, “Rage”, “Monolord”, “Maybeshewill”, “God Is An Astronaut”, “Leprous”, “Jinjer” un citām.