Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Klasiskā vijolniece Alisa Foksa ar trakulīgu klipu debitē reivā

© Publicitātes foto

Pirmatskaņojumu piedzīvojis jaunās mākslinieces Alisas Foksas jeb Alisa Fox tehno mūzikas skaņdarbs “Freedom”, kas ir interesants kaut vai ar to vien, ka Alisa nāk no klasiskās mūzikas vides.

“Akadēmiskajai vijolniecei klasiskā mūzika kļuva par klusu, un, to nomainot uz bungu spēli rokgrupās, Alisa neapstājās un tagad dārdina deju grīdas ar tehno mūziku. Alisas pirmais provokatīvais, enerģijas uzlādētais mūzikas klips aicina pievienoties mežonīgai reiva ballei ikvienu, kas meklē brīvību un iekšējās būtības atklāšanos, apliecinot spēku veidot savu realitāti un dzīvot dzīvi pēc saviem noteikumiem,” tā pieteikts dziesmas “Freedom” klips.

Alisa Fox, īstajā vārdā Alisa Mališeva, ir jaunais vārds tehno mūzikas industrijā. Pašlaik viņa dzīvo Berlīnē. 16 gadu vecumā viņa sāka klasiskās vijolnieces un altistes karjeru, spēlējot profesionālos orķestros visā pasaulē, bet pēc tam sākušies muzikālie meklējumi, līdz Alisa nomainījusi vijoli pret bungām un sākusi uzstāties ar roka un popa grupām. Pašlaik viņa jau spēlē kā dīdžejs un rīko reiva ballītes.

“Freedom” jeb “Brīvība” tiek pieteikts kā “spēcīgs protests pret tām varām, kas cenšas nomākt, noniecināt individuālitātes izpausmi un pašizteiksmes triumfu.” “Šajā klipā un skaņdarbā kopā ar savu komandu centos tvert tādas paaudzes būtību, kura atsakās būt definēta pēc konvencijām vai sabiedrības normām, un kura līksmo par individuālitātes un personīgās izpausmes brīvības spēku. Aicinu ikvienu skatītāju pievienoties citādības pieņemšanas pieredzei, atbrīvojoties no stigmām, normām un pieņēmumiem, bet ļaujoties neierobežotās mākslinieciskās un iekšējās mežonīgās būtības izlaužanās svinībām,” par klipa vēstījumu pauž Alisa Fox.