Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Martas jaunajā klipā aktieru lomās iejūtas arī Rajecka ar Uģi Roze

© publicitātes foto

Dziedātāja Marta nākusi klajā ar videoklipu dziesmai “Ai, kā sāp” no pagājušā gada nogalē izdotā albuma “Dabas parādība”. Videoklipā piedalījušies arī mūziķi Olga Rajecka un Uģis Roze, un – nē, viņi tajā nedzied.

Videoklips Martas dziesmai ”Ai, kā sāp” filmēts Dundagas pilī, piedaloties vairāk nekā 20 cilvēku komandai. Scenāriju un režiju veidojusi režisore Marta Elīna Martinsone. Lomās iejutušies mūziķi Olga Rajceka un Uģis Roze, aktieris Uldis Siliņš, kā arī Karmena Stepanova, Emīls Trauliņš, Ieva Puriņa, Raitis Puriņš un filmā “Tizlenes” iepazītās Katrīna Dambeniece un Asnāte Sofija Rožkalne. Lielākais pluss gan ir pašas dziedātājas aktrises dotības - kā zināms, Marta Grigale bijusi Valmieras teātra aktrise un pat skolojusies šajā jomā Britu salās.

“Es ļoti mīlu popmūziku un mūzikas video kā mākslas formu, tāpēc uzreiz atsaucos Martas uzaicinājumam veidot klipu. Turklāt reti ir tā, ka, noklausoties dziesmu, uzreiz rodas ideja scenārijam,” stāsta režisore Marta Elīna Martinsone. “Pazīstamu naratīvu un dzimumu stereotipu apvēršana ir viena no tēmām, kuru man patīk apspēlēt savos darbos un šoreiz, pateicoties komandas pašaizliedzībai un entuziasmam, bija iespējams manas fantāzijas realizēt. Reti kad sanāk no sirds izdzīvot savus bērnības princešu sapņus!”

Dziesmas centrālais tematiskais motīvs: pieaugšana ir tikpat neizbēgama, kā tās raisītā sāpīgā atklāsme, ka dzīve nav ne tuvu tik viegla un rožaina, kā savulaik šķitis; cīņa par saviem sapņiem un vietu pasaulē prasa spēku, uzdrīkstēšanos un salauztas sirdis. “Man patīk par nopietno runāt viegli un ar zināmu devu ironijas, tāpēc priecājos, ka kopā ar dziesmas producentu un līdzautoru DJ Rudd mums ir izdevies radīt dziesmu, pie kuras var vienlaikus gan raudāt, gan dejot. Ticu, ka visi kaut reizi dzīvē ir piedzīvojuši vilšanos, tāpēc ceru, ka šis stāsts uzrunās klausītājus,” stāsta Marta.

Jāpiebilst, ka 12. aprīlī K.K. fon Stricka villā Rīgā notiks Martas solo koncerts, kurā dziedātāja ar pavadošo sastāvu pilnā garumā izpildīs gan dziesmas no pēdējā albuma “Dabas parādība”, gan senākas klausītāju jau iemīļotās kompozīcijas