Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies vairākkārtēji Latvijas Metālmūzikas Gada balvas ieguvēji - grupa “Māra”

© publicitātes foto

Šo sestdien, 25. martā, Rīgas klubā “Melnā Piektdiena” uzstāsies latviešu “death / thrash / groove metal” grupa “Māra”. Šis koncerts būs īpašs ar to, ka mūziķi pēc ilgākas pauzes atkal uzstāsies dzimtenē un apvienosies uz vienas skatuves: grupas vokāliste Māra Lisenko un viņas vīrs, basģitārists Dmitrijs Lisenko šobrīd dzīvo Austrijā, savukārt ģitārists Deniss Meļņiks un bundzinieks Alberts Mednis – Latvijā.

Plānots, ka koncertā tiks atskaņots skaņu materiāls no “Māras” pēdējā studijas albuma “Self-Destruct. Survive. Thrive!”, kas pagājušajā nedēļā tika pie Latvijas Metālmūzikas Gada balvas kā 2020. gada labākais smagās mūzikas albums, kā arī iepriekšējā albuma “Therapy For An Empath”. Par to grupa “Māra” savukārt saņēma Latvijas Metālmūzikas Gada balvu 2019. gadā, turklāt papildu tai Māra Lisenko ieguva arī Gada balvu kā labākā vokāliste. Koncertā tiek solīti arī divu jaunu dziesmu pirmatskaņojumi, kā arī kāds īpašais pārsteigums. “Šis mums būs ļoti nozīmīgs pasākums, turklāt nevar zināt, vai tas mums nebūs arī vienīgais šī gada koncerts Latvijā, tāpēc atnāciet!” aicina Māra.

Jāpiebilst, ka 25. martā Latvijā tiks atzīmēta arī Pavasara Māras diena, bet grupas “Māra” līderei būs vārdadiena. “Man patīk dubultie svētki!” saka Māra Lisenko. “Koncerts jau pats par sevi ir lieli svētki, un man prieks, ka tas šoreiz sakritīs ar personīgajiem svētkiem, līdz ar to uz šiem maniem dubultsvētkiem varēs atnākt jebkurš - ne tikai ģimene, radi un tuvākie draugi!”

Grupa “Māra” izveidota 2018. gadā, tā uzstājusies koncertos un festivālos Vācijā, Itālijā, Francijā, Beļģijā, Šveicē, Lielbritānijā un citur. Grupa izdevusi divus minialbumus - ”Therapy For An Empath” (2018) un ”Self-Destruct. Survive. Thrive!” (2020). Grupas līdere Māra Lisenko ir viena no šā brīža atzītākajām sieviešu ekstremālā vokāla īpašniecēm Eiropā, sertificēta alternatīvā vokāla pasniedzēja un Alternatīvā vokāla studijas vadītāja.

Klubs “Melnā Piektdiena” atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 193C. Koncerta sākums pulksten 20.00, durvis apmeklētājiem būs atvērtas no pulksten 19.30. Koncerta iesildītāji - grupa “Mindesign”.