Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Laba Daba” papildina programmu ar “Oranžajām Brīvdienām”, “Bēdu Brāļiem” un Vulturu

© publicitātes foto

No 4. līdz 6. augustam norisināsies Mūzikas un mākslas festivāls „Laba Daba”, pulcējot gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķus, teātra, dejas un performanču māksliniekus. Izsludinātā muzikālā programma papildināta ar vēl 13 mūzikas grupām un projektiem no Latvijas un ārvalstīm.

No šī programmas paplašinājuma īpaši izceļami daži vārdi - turboska apvienība “Oranžās Brīvdienas”, alternatīvā postpanka grupa “Bēdu Brāļi” (februārī saņēma “Zelta mikrofonu” par labāko pērn izdoto albumu roka un metālmūzikas kategorijā), tumšā postfolka grupa “Juuk”, diezgan reti manāmās (un sen nemanītās) grupas “Tumors” un “Nohow”, elektroniskās deju mūzikas pārstāve Vultura (2022. gada debitante un labākā albuma elektroniskās un deju mūzikas kategorijā autore), teicamā koncertgrupa “Indygo” un atraktīvie “DJ Krankenwagen”.

Ārvalstu viesu programmu papildinās norvēģu avangarda mākslinieki “Sturle Dagsland”, afrosoula mūziķe no Ugandas (!) Apio Moro, vācu fankpanka apvienība “Brass Riot” un Izraēlas ritmiskās mūzikas projekts “Shaman Shaman”. Kā zināms, jau iepriekš “Laba Dabas” programmā tika pieteikti spēka meiteņu sastāva trio “Shishi” no Lietuvas, leģendārā sintīpopa grupa “Jumprava”, roka koncertmagnāti “Dzelzs Vilks”, spilgtā pankgrupa “ŠŅK”, alternatīvās/indīroka apvienība “Satellites LV”, elektropopa projekts “Podruga”, postroka kamerorķestris “Sonntags Legion” un daudzi, daudzi citi, tostarp arī pavisam jauna apvienība “NSR” (jeb “Nebijušu sajūtu restauratori”), kas uzburs ainu par leģendārās grupas “NSRD” albumu “Medicīna un māksla”.

Kopumā festivālā „Laba Daba” uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises.