Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kaupers, Goran Gora un fonds “Viegli” publicē jaunu dziesmu

© Publicitātes foto

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” laidis klajā jaunu dziesmu “Nakts ugunīs”, kas savu pirmatskaņojumu plašākas auditorijas priekšā piedzīvos koncertu sērijā “Es būšu tur”. Tā tiks rīkota par godu Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadei 1. – 3. maijā Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē.

Dziesmas un arī koncertsērijas nosaukums aizgūts no fonda “Viegli” mūziķu jaunākajā singlā izdziedātā Imanta Ziedoņa dzejoļa “Nakts ugunīs”, kas vēsta par ugunīm, kurās sadeg tumsa un ietek gaisma. Plānots, ka koncertā izskanēs arī vēl kāds pirmatskaņojums, iezīmējot fonda “Viegli” jauno skanējumu.

“Jūtam, ka šodien mums visiem nepieciešams pieturēties pie kopīgām vērtībām, vadugunīm un virzības, ko neticamā kārtā jau pirms vairākiem gadiem ir trāpīgi nodefinējis Imants Ziedonis - tuvība, kopība un savas identitātes apzināšanās,” norāda fonda mūziķis, koncerta mākslinieciskais vadītājs Jānis Holšteins-Upmanis jeb Goran Gora. Dziesmas ierakstā kopā ar fondu “Viegli” (arī Renārs Kaupers, Māra Upmane-Holšteine u.c.) piedalījušies ģitārists Miķelis Putniņš, pianists Toms Mikāls, basģitārists Jānis Olekšs un bundzinieks Emīls Kaupers. Singla ieraksts veidots kopā ar producentu Gati Zaķi.

“Kopš fonda “Viegli” iepriekšējā albuma pagājuši pāris gadu, un lielākā daļa no tiem mums visiem bijuši gana pārsteidzoši un izaicinājumiem pilni. Mūsuprāt, “Nakts ugunīs” ir dziesma ar lielu cerības skaņu. Nepacietīgi gaidām brīdi, kad tā izskanēs Ziedoņa deviņdesmitās jubilejas koncertos,” stāsta Jānis Holšteins-Upmanis. Ziedoņa zālē skanēs programma “Es būšu tur” divās daļās, kurā mūziķi izpildīs gan fonda “Viegli”, gan citu pašmāju komponistu radītās dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem. Kopā ar fonda “Viegli” muzikālo sastāvu koncertā piedalīsies arī jauktais koris “Maska” diriģenta Jāņa Ozola vadībā.