“Citi Zēni” asprātīgā dziesmā un videoklipā prāto par vecumdienām

© Publicitātes foto

Grupa “Citi Zēni” prezentējusi dziesmu ar trāpīgo nosaukumu “Vecumdienas”, tādējādi ieskandinot tēmas no jaunā albuma, kura izdošana plānota rudenī. Dziesmai tapis arī “zēnu” atraktivitātei raksturīgs, ironisks videoklips.

Grupas “Citi Zēni” jaunākais veikums dzīvajā izpildījumā bija dzirdams Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta Mikrofons” izskaņā, taču dziesmu “Vecumdienas” kopā ar grandiozu videoklipu grupa prezentējusi tikai tagad.

“Nav viegli pieņemt faktu, ka mēs visi paliekam vecāki. Mums vienmēr ir bijis interesanti apdomāt to, kādi būsim, kad varēsim saukt sevi par senioriem. Vai mums būs izejamie trauki sekcijā, vai mēs arī iegādāsimies TV programmu laikraksta versijā, vai arī mums būs divi pāri ar brillēm?” retoriski prāto grupas solists Dagnis Roziņš.

Dziesmas tekstu galvenokārt radījis “Citu Zēnu” redzamākais līderis Jānis Pētersons, kurš to komentē kā “svarīgu atklāsmi pašam sev, tuvojoties trīsdesmit gadu slieksnim.” Savukārt dziesmas mūzikas autors Roberts Memmēns par dziesmu saka tā: “Tā ir viegla un ar humoru apveltīta interpretācija tam, kā mēs jūtamies. Dažreiz ir vērtīgi sev uzdot jautājumus, kuri ir tīri filozofiski. Tādā veidā mēs saprotam, vai esam uz pareizā ceļa.” Kopumā dziesmā ir dzirdama ietekme no disko un fanka, kas tiek apvienota ar smeldzīgu piedziedājumu un asprātīgu tekstu.

Līdz ar šo singlu “Citi Zēni” piesaka arī topošo otro studijas albumu, kuru paredzēts izdot rudenī. “Būs daudz pārsteigumu, vairāki kopdarbi ar māksliniekiem, kurus mēs uzskatām par saviem elkiem. Ar otro albumu gribam uzlikt sev augstāku kvalitātes latiņu, lai izaicinātu paši sevi,” tā grupas bundzinieks Toms Kagainis

Līdz ar dziesmu ir tapis arī mūzikas videoklips, kuru veidojis režisors un Jaunā Rīgas teātra aktieris Toms Harjo. “Nevarēja netaisīt puišus vecus - tā būtu neizmantota iespēja. Tā arī darījām: izspēlējām vienu dienu no viņu ne tik tālās nākotnes, kur centrālais notikums ir koncerts, kam viņi lēnām gatavojas. Un galvenais - viņu klausītāji visu šo laiku ir palikuši zēniem uzticīgi,” klipa ideju komentē režisors. Klips tapis Realto Kinostudijā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvā.

Lai svinētu singla izdošanu, grupa “Citi Zēni” ielūdz savus atbalstītājus uz prezentācijas pasākumu “Vecumdienu ballīte”, kas notiks 25. martā klubā “Biedrība”. “Tā kā sen nebijām redzējuši, ka kāds rīkotu prezentācijas, tad nolēmām - mēs gribam atgriezt šo tradīciju. Tas būs neordinārs un neformāls pasākums ar dreskodu, bingo spēlēm, grupas “Citi Senči” vienreizējo uzstāšanos un, protams, arī pašas dziesmas un videoklipa prezentāciju,” pasākuma plānu komentē grupas ģitārists Krišjānis Ozols.