Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Nova Koma” publicē īpatnējā stilistikā veidotu videoklipu par neko

© Publicitātes foto

Pašmāju garāžroka apvienība “Nova Koma” publicējusi jaunu singlu “Viena diena dzīvē”, ar kuru reizē tiek piedāvāts arī videoklips. Tas noteikti piesaistīs klausītāju uzmanību, jo droši vien katram gribēsies uzzināt, ar ko beidzas klipā redzamais stāsts, lai gan tas beidzas... ne ar ko.

Dziesma “Viena diena dzīvē” sarakstīta jau pagājušajā pavasarī, taču studijā fiksēta tikai pusgadu vēlāk. Arī šoreiz ieraksts veikts studijā “Gateris” un miksēšanas process uzticēts grupas ģitāristam Jānim Kalvānam. Videoklipu (ar zaļu palagu aiz muguras) uzņēmis grupas vokālists Mārtiņš Vilnītis, bet singla vizuālo noformējumu izveidojusi basģitāriste Alise Golovacka.

“Pirms dažiem mēnešiem man izrakstīja tabletes, kuru sastāvā ir B12 vitamīni un folskābe. Aptiekā tādu nebija, un to vietā piedāvāja atsevišķi B12 un folskābi. Piekritu, nopirku, un tikai pēc tam atklāju, ka folskābi parasti izraksta... grūtniecēm,” stāsta Mārtiņš. “Neko darīt, tā es vairākus mēnešus dzēru B12 un folskābi, pat nesaprazdams kāpēc. Tas nav īpaši interesants stāsts, bet man šķiet, ka katram no mums ir desmitiem līdzīgu stāstu par to, kā mums izveidojušies dīvaini paradumi, kurus mēs spītīgi esam iekļāvuši savā ikdienā. Par to arī ir šī dziesma.” Izlasot šo stāstu, videoklipā redzamais jau kļūst skaidrāks...

Grupa “Nova Koma” ir dibināta 2015. gadā, tās sastāvā ir četri mūziķi: Mārtiņš Vilnītis (ģitāra, taustiņi, balss), Jānis Kalvāns (ģitāra, balss), Roberts Kočots (bungas), Alise Golovacka (basģitāra, balss). Grupa aktīvi rīko koncertus kopā ar citām neatkarīgās rokmūzikas apvienībām, kā arī piedalās mazos un lielos festivālos, tajā skaitā 2022. gada festivālā “Positivus”. Jau zināms, ka” Nova Koma” būs dzirdama šī gada festivālā “Laba Daba”.