Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Teterovska korim "Balsis" iznācis albums ar Paula mūziku un Zanderes dzeju

© Kaspars Krafts/F64

Ierakstu kompānijā "Skani" klajā nācis jauniešu kora "Balsis" ieraksts, kurā diriģenta Inta Teterovska vadībā ieskaņots maestro Raimonda Paula kordziesmu cikls "Dziesmas par Latvijas upēm" ar Ineses Zanderes dzeju, aģentūru LETA informēja Latvijas Mūzikas informācijas centra pārstāve Kristiāna Vaickovska.

Paula un Zanderes kordziesmu cikls "Dziesmas par Latvijas upēm" jauniešu kora "Balsis" izpildījumā skanējis koncertos jau iepriekš, taču albumā mūzika ieskaņota pirmoreiz. Teterovskis atzīmē, ka šis ir ļoti gaidīts albums.

Mūzikas albuma pēdējā celiņā skan maestro klavierspēle un dzeja autores lasījumā.

Esmu priecīgs un pateicīgs jauniešiem, ka viņi uzticas latviešu kormūzikai un ne tikai grib, bet arī spēj iedziļināties un izcili atskaņot to. Pie šī cikla mēs atgriežamies regulāri un turam to kora pamatrepertuārā,

pauž diriģents.

Jauniešu koris "Balsis" dibināts 1987.gadā un kopumā tas saņēmis 25 starptautiskās godalgas. Koris koncertējis visā pasaulē.

Albuma "Dziesmas par Latvijas upēm" ieraksts veikts 2021.gada nogalē Rīgas Reformātu baznīcā kopā ar skaņu režisoru Normundu Slavu. Albums pieejams gan kompaktdiska formātā, gan digitāli populārākajās mūzikas straumēšanas un lejupielādes platformās.