Pirmajā "Eirodziesmas 2011" pusfinālā pārliecinoši uzvar Mārtiņa Freimaņa dziesma

© F64

Latvijas Televīzijas (LTV) 5. februāra vakarā notikušā "Eirodziesmas 2011" pusfinālā no skatītājiem visvairāk balsu saņēma Mārtiņa Freimaņa dziesma "Hop", kuru izpildīja grupa "Blitze".

Otrajā vietā skatītāji ierindoja Evijas Slokas izpildīto "Don’t Stop The Dance", savukārt trešajā vietā palika grupas "Pieneņu vīns" dziesma "You Are".

Pēc žūrijas vērtējuma labākie bija Jānis Stībelis ar dziesmu "Let It Be Me" un "D-family", kas izpildīja "Daylight".

Šīs piecas dziesmas ir nokļuvušas finālā un 26. februārī turpinās cīņu finālā Ventspilī par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Vācijā.

Otrais Eirovīzijas dziesmu pusfināls LTV būs skatāms jau pēc nedēļas, sestdien, 12. februārī, pulksten 21.20. Katrā pusfināla kārtā piedalās 10 dziesmas, no kurām 5 kvalificēsies finālam. Pirmās trīs dziesmas, kas kvalificēsies finālam, būs ar augstāko vērtējumu skatītāju telefonbalsojumā, bet nākamās divas dziesmas, kas kvalificēsies finālam - ar augstāko žūrijas novērtējumu.

Jaunums nacionālajā atlasē ir izaicinājuma kārta, kas LTV 1. kanāla ēterā būs 19. februārī, pulksten 21.20. Tajā piedalīsies 10 dziesmas, kas pēc abu pusfināla kārtu rezultātiem būs caurkritušas pusfinālos. Izaicinājuma kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Pusfināla dalībniekus skatītāji vērtēs pēc videoklipa priekšnesumiem, kas visām dziesmām uzņemti "NA studijā". Sekojot līdzi noteiktajam Eirovīzijas formātam, arī videoklipos drīkst piedalīties ne vairāk kā seši cilvēki, dziesmām jābūt līdz trīs minūtēm garām un dziedātājiem jāuzstājas dzīvajā priekšnesumā.

Eirovīzija ir vienīgais dziesmu konkurss, kurš Latvijas mūziķiem piedāvā unikālu startu starptautiskajā muzikālajā arēnā, un tikai pateicoties Eirovīzijas dziesmu konkursa uzticamajam sadarbības partnerim - Ventspils pilsētai - LTV arī šogad var organizēt Nacionālo atlases kārtu un nodrošināt Latvijas mūziķu dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Šogad aprit arī desmit gadi, kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālā atlase ar Ventspils pilsētas atbalstu tiek rīkota Ventspilī!

Izklaide

Ik pa laikam ar dažādiem jaunumiem savus cienītājus aplaimojošā grupa “Rīgas Modes” nav snaudusi arī šajā rudenī – laists tautās jauns singls “Otrā plāna aktrise”, kā arī izziņots lielkoncerts koncertzālē “Palladium”, kas notiks 2025. gada 25. aprīlī.

Svarīgākais