Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Framest” dziedātājs Abaroniņš ieskaņo Zigmara Liepiņa agrīno dziesmu

© Publicitātes foto

Vokālās grupas “Framest” dziedātājs Mikus Abaroniņš gatavojas sava debijas solo albuma izdošanai un kā tā priekšvēstnesi publicējis komponista Zigmara Liepiņa agrīno dziesmu “Ledus zieds”.

Zigmara Liepiņa dziesmas “Ledus zieds” saknes meklējamas tālajā 1979. gadā, kad to izpildīja komponista ansamblis “Modo”. “Es atceros, ka jau vidusskolā mācoties biju iepazinies ar Zigmara Liepiņa agrīno daiļradi -kaut kāda iemesla pēc mani tā īpaši uzrunāja. Ir pagājuši desmit gadi un radās doma ierakstīt savu solo albumu. Turot šo ideju prātā, 2021. gadā mani uzaicināja uzstāties koncertuzvedumā - Zigmara Liepiņa mūziklā “Iedomu spoguļi”, tādējādi atkal atgādinot par komponista agrīno mūziku. Tad uzreiz dzima ideja izpētīt komponista senākos darbus,” stāsta dziedātājs Mikus Abaroniņš. “Tālāk viss notika ļoti organiski - diezgan īsā laika posmā atlasīju dziesmas. Tas, ka savam pirmajam solo albumam izvēlējos tieši Zigmara mūziku, man ir arī liels izaicinājums. Kā pirmo skaņdarbu esmu iedziedājis dziesmu ar nosaukumu “Ledus zieds”, kuras teksta autors ir Kaspars Dimiters. Šī ir ļoti skaista dziesma un, manuprāt, nepelnīti nedaudz aizmirsta.”

Mikus Abaroniņš ir dziedātājs, pasākumu vadītājs un producents. Absolvējis Rīgas Doma kora skolu un Latvijas Mūzikas akadēmijas kora diriģēšanas klasi. Vokālās grupas “Framest” līdzdibinātājs un dziedātājs kopš 2005. gada. Šobrīd Mikus Abaroniņš uzstājas kā solo mākslinieks, izpildot gan akadēmisko, gan populāro mūziku, turklāt dziedot gan tenoru, gan arī neparasto kontrtenoru. Paralēli mūzikai, pasākumu vadīšanai un producēšanai Mikus aizraujas ar moto braukšanu un ēdiena gatavošanu.