Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Reperis Kaizers izdod ironisku dziesmu par ieilgušās apkures sezonas tēmu

© Publicitātes foto

Pašmāju lielākās hiphopa apvienības “Kreisais Krasts” dalībnieks, mūzikas producents un reperis Kaizers izdevis singlu “Piggy Bank” - pilnībā paša producētu, ierakstītu un miksētu.

Singls “Piggy Bank” ieturēts Latvijas hiphopā līdz šim ne pārāk populārajā “drill” apakšžanrā, savukārt liriski Kaizers apskata ieilgušās apkures sezonas tēmu. “Piedziedājums nenopietnā manierē stāsta par to, ka, iespējams, lai izvilktu šo sezonu, daudziem nāksies sasist savas cūciņas (krājkasītes - aut.). Panta daļā nedaudz lielos, ka algas dienā varu atļauties turēt logus vaļā. Dziesmā, protams, ir pārspīlējumi, bet, kas zina, kas mūs vēl sagaida,” joko Kaizers.

Kaizers ir bītmeikers ar vairāk nekā 15 gadu pieredzi mūzikas producēšanā un studijas ierakstu apstrādē. 2022. gada janvārī viņš sāka producēt “drill” bītus (mūzikas pavadījumus) un izveidoja “YouTube” kanālu “Drill Street Beats”, gadu noslēdzot ar paša producēta singla “Kačā (LV Drill)” izdošanu. “Esmu eksperimentējis ar dažādiem skanējumiem, taču, jāsaka, ka pēdējā laikā mani nekas tā “nekačā” kā drills,” atzīst producents.

Kaizers hiphopā darbojas kopš 2005. gada, bītmeikeru rindās pazīstams arī ar pseidonīmu KZR Beats. Kā reperis piedalījies projektos “Savs ir Savs” un “Satin pasauli”. Apvienības “Kreisais Krasts” biedrs kopš 2017. gada. Sadarbojies ar tādiem reperiem kā Ozols, ansis, Arturs Skutelis, Edavārdi, Reiks u.c. 2022. gadā izdevis beidzot debijas solo albumu “Uz līnijas”, kura ierakstu un pēcapstrādi veicis pats.