Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Baiba Ozoliņa laiž klajā enerģisku leģendārās “Ziemeļmeitas” miksa versiju

© Publicitātes foto

Tapusi tā saucamā “mashup” jeb miksa versija Baibas Ozoliņas dziesmai “Liku bēdu zem” un leģendārajam grupas “Jumprava” hitam “Ziemeļmeita”.

Pirms pāris mēnešiem dziedātāja Baiba Ozoliņa laida klajā savu ceturto singlu “Liku bēdu zem”, kas jau nonācis radiostaciju spēlētāko dziesmu Top 10. Pašmāju DJ Bacon (īstajā vārdā Rūdolfs Caune) tai izveidojis “mashup” versiju, par pamatu ņemot leģendāro grupas “Jumprava” hita “Ziemeļmeita” Roberta Lejasmeijera radīto remiksu. “Šī dziesma man ir patikusi jau no bērnības - atminos, kā maza to klausījos un prātoju, kur gan šī Ziemeļmeita ir devusies, un kas šajā stāstā ar viņu bija noticis,” atminas Baiba.

Rezultātā sanācis tipisks deju klubu gabals, kurā labi “nolasās” gan “Ziemeļmeitas” caurvijošais motīvs, gan pašas Baibas draiskā “Liku bēdu zem” noskaņa. Dziesmas “mashup” versijai tapis arī videoklips, kas filmēts Limbažu novada Katvaru muižas parkā, kā arī pie Muižuļu dižakmens, kas ir viens no desmit lielākajiem akmeņiem Latvijā, līdz ar to šis klips būs interesants arī efektīgu dabas skatu mīļotājiem.

Videoklipa idejas autore un montāžas režisore ir pati Baiba, bet to filmējis Mārcis Šēners, ar kuru jau izveidojusies ilgstošāka sadarbība. Jāpiebilst, ka klips tapis visai skarbos apstākļos - filmēšanas laikā valdījis spēcīgs vējš, lietus un slapjš sniegs, un bijis ļoti auksti. “Biju ģērbusies ārkārtīgi neatbilstoši laikapstākļiem, taču viss beidzās laimīgi un bez kaitējuma veselībai,” smejoties atminas Baiba Ozoliņa.