Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Būū izdod šokējošu video un triloģiju “Melnā maģija”

© Publicitātes foto

Dziedātāja Būū, īstajā vārdā Ilze Fārte, nākusi klajā ar trīs dziesmu apkopojumu jeb EP triloģiju “Melnā maģija”, kuras tituldziesmai izdots arī videoklips. Uzreiz jāsaka, ka tas nav domāts skatītājiem ar vājiem nerviem –  klips ir teju kā no šausmu filmu klasikas.

“”Melnā maģija” ir tēlains apzīmējums sabiedrības negatīvajām programmām. Manā pieredzē - ap jaunas meitenes izskatu, varēšanu, seksuālas brīvības nosodījumu un tām nemanāmajām frāzēm, kas jau no mazotnes programmē piekrist, pakļauties un klusēt. Pats svarīgākais ziņojums šajā triloģijā ir jaunas, spēcīgas mākslinieces uzvara pār šo tumšo spēku,” tā jauno triloģiju piesaka Būū.

Minialbums sastāv no trīs dziesmām: “Labāko draugu”, “Melnā maģija” un “Augstāk”. Dziesmai “Melnā maģija” tapis arī videoklips, kura režisors ir Helmuts Bondars un vizuālo efektu māksliniece Helēna Ozola - viņš ir arī autore pārējo divu EP dziesmu vizuālajiem klipiem. „Man tāpat kā Būū interesē apzinātības prakses, afirmācijas un galu galā arī burvestības, tikai es savējās radu ar visādiem paņēmieniem datorā, jo nodarboties ar vizuālajiem efektiem jau ir arī tāda kā buršanās un ir ļoti maģiski no nekā radīt kaut ko. Šī bija izcila iespēja ar savām spējām pievienoties kaut kam lielākam, kas, cerams, citiem arī aizķers aiz auss kaut ko, kas ikdienā palīdz pašam stāties pretī savām tumsām,” prāto Helēna Ozola.

Helmuts Bondars par videoklipu: “Pirmo reizi dzirdot “Melno maģiju” sapratu, ka klipa veidošana nebūs vienkārša, jo tam būs jāatbilst dziesmas jaudai un stāstam. Noklausoties dziesmuu aptuveni 50 reižu, spēju uzrakstīt scenāriju, kas biedēja mani pašu tā ambīciju dēļ. Tāpēc bija svarīgi savākt visus savus uzticamos biedrus, kuri palīdzēs šo milzu ambīciju savākt un nogādāt līdz ekrāniem. Domāju, ka mūsu visu degsme atmaksājās, un tagad mums ir divas minūtes, ar kurām lepoties!”