Ineta Rudzīte piedāvā jaunu dziesmu kantrī stilā

© Publicitātes foto

Īsi pirms Starptautiskās sieviešu dienas Ineta Rudzīte laidusi klajā jaunu dziesmu “Kā sevi iemīlēt”, ko sarakstījis Ingus Feldmanis. Tā piedāvā interesantu pavērsienu dziedātājas līdz šim piekoptajā muzikālajā stilistikā.

Līdz šim Inetas Rudzītes izpildītās dziesmas galvenokārt skanējušas estrādes žanrā, taču šī ieskaņota kantrī stilā. Dziesmas “Kā sevi iemīlēt” mūzikas un vārdu autors Ingus Feldmanis stāsta, ka dziesma ir ļoti personiska. Bērnībā viņam mācīts galvenokārt izjust pienākumu pret darbu un līdzcilvēkiem, taču neviens īsti nav mācījis priecāties, būt saskaņā ar sevi, taču laimīgs cilvēks var būt tikai tad, kad dara to, kas sagādā patiesu gandarījumu. “Tad, kad esi iemīlējis sevi ar visiem trūkumiem un nepilnībām, pavisam droši būsi priecīgs un spējīgs darīt laimīgus citus,” norāda Ingus.

Arī dziedātāja Ineta Rudzīte atzīst, ka viņai sevis mīlēšana nemaz nav tik pašsaprotama lieta - to viņa mācotiues joprojām, apgūstot dažādas dzīves pieredzes. Par vienu no lielākajām veiksmēm Ineta uzskata sevis atrašanu uz skatuves: “Darot to, kas mani dara laimīgu, es gūstu patiesu prieku un nododu to tālāk līdzcilvēkiem un saviem klausītājiem.”

Dziesmu aranžējumus veidojis Inetas ilggadējs skatuves partneris, ģitārists Ēriks Upenieks. Dziesmas ierakstā piedalījušies arī taustiņinstrumentālists Juris Kristons, bundzinieks Miķelis Vīts un ģitārists Valdis Rēbuks no grupas “Klaidonis”. Dziesma piedalās raidījuma “Latvijas sirdsdziesma” marta aptaujā.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais