Miks Galvanovskis dziesmā aicina apjaust brīvības vērtību

© Publicitātes foto

Dziedātājs Miks Galvanovskis izdevis jaunu dziesmu un videoklipu “Brīvībā”, kas veidots koncerta “Ukrainas Brīvībai” laikā, kur šī dziesma tika atskaņota pirmo reizi.

Mika Galvanovska dziesma “Brīvībā” tapusi sadarbībā ar Reini Briģi, kas to arī producējis. Apstrādes procesos savu roku pielicis Didzis Simanovičs, savukārt tās videoklipu radījis Kristaps Bērziņš, sadarbībā ar TV24.

Tiesa, saukt to par videoklipu varbūt ir nedaudz pārsteidzīgi, tā drīzāk ir veiksmīgi un interesanti nofilmēta dziesmas videoversija, taču tā ir vērtīga no vēsturiskā viedokļa - nepārtrauktā putenī notikušais, Ukrainai veltītais pasākums pie Rīgas Kongresu nama daudziem vēl ilgi būs atmiņā. Turklāt šī rokdziesma ir tik lipīga, ka momentā iesēžas prātā un nav no tā dabūjama ārā vēl ilgi, līdz ar to noteikti ir ieteicams jauno darbu noklausīties un noskatīties.

“Dziesmu “Brīvībā” es sarakstīju pirms apmēram diviem gadiem. Sēdēju viens ieslēgts četrās mājas sienās kovida ierobežojumu dēļ un tajā brīdī spītīgi sev teicu, ka man ir atņemts svarīgākais, kas man ir dots - brīvība. Tad nu arī tapa šī dziesma, vārdos spilgti atainojot piedzīvojumus, ballītes, trakās Vecrīgas naktis un citas brīnišķīgas atmiņas. Citējot dziesmas tekstu “mīt manā prātā, dzīvs katrā stāstā, biezākā kārtā ieskrāpēts ādā” un apslēpj trakos piedzīvojumus un tetovējumus uz ķermeņa, kas ir uztaisīti par godu šiem neaizmirstamajiem mirkļiem,” atminas mūziķis. “Šobrīd gan šī dziesma man ir ieguvusi citu nozīmi, tieši tādēļ tā pirmo reizi tika atskaņota labdarības koncertā “Ukrainas Brīvībai”. Šis laiks man ir patiesi licis novērtēt, cik mēs varam būt pateicīgi, dzīvojot brīvā valstī, un to, ka mums ir iespēja veidot savus stāstus, dzīvojot mierā.”

Šī gada laikā Galvanovskis, kurš ir arī uzņēmējs un vairāku izklaides vietu Vecrīgā īpašnieks, ir aktīvi iesaistījies Ukrainas atbalsta pasākumos, piedaloties labdarības koncertos, ziedojot finansiālus līdzekļus un dodot darbu patvēruma meklētājiem no Ukrainas.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais