Mītiskajai grupai “Perestroika” jauns singls un videoklips

© Publicitātes foto

Pašmāju nosacītā ārtroka apvienība “Perestroika” izdevusi jaunu singlu “Angelic Mimetics”, kurā “tiek aplūkota daiļrade un kā to iespaido bezgalīgā algoritma rats - daiļrade ekrāna gaismu joslās kļūst par saturu.”

Dziesmas “Angelic Mimetics” video klips filmēts klubā “One One”, tā autori ir Alberts Levics un Alise Golovacka. Videoklips ieturēts diezgan minimālistiskos toņos - tikai ar klubā pieejamajiem efektiem ar pašiem dueta mūziķiem galvenajās lomās, taču šai specifiskajai dziesmai nekas vairāk arī neprasās, arī ar minētajiem līdzekļiem enerģija un intriga tiek uzkurināta visā tās garumā. “Šajā eņģeliskajā gaismā pazūd robežas starp tēlnieku, autoru un meistaru - visi ir satura radītāji un visi ir satura patērētāji. Kas notiek brīdī, kad saturs kļūst tik daiļš un pilnīgs, ka tas sāk apdraudēt mākslu un tās radīšanas priekšnosacījumus?” dziesmas saturu skaidro “Perestroika”. Šis singls ir pirmais ieskats drīzumā gaidāmajā grupas otrajā studijas albumā, kura nosaukums pagaidām tiek turēts noslēpumā.

Grupas “Perestroika” pamats ir Leo Novus un Rūdolfs Ozols, kas kopīgu radošo darbību aizsāka 2020. gadā Amsterdamā. Dzīvajos koncertos duetam pievienojas arī Aleksandrs Barons, Alise Golovacka un Dāvis Mazurenko. Savu skanējumu “Perestroika” piedāvā raksturot kā ārtroku (subjektīvi gan šķiet, ka no ārtroka te nav ne smakas…), tomēr atturas sevi ierobežot konkrēta žanra noteikumos. “Dziesmu radīšanas procesā apvienībai primārais ir dziesmas konteksts un vēstījums, bet tā pareizai izcelšanai tiek piemeklēti dažādu žanru elementi.” Grupas debijas albums “Memorial Server” tika izdots pērn oktobra beigās un iekļuva Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons 2023” nomināciju Top 5 gan gada debitantu, gan labākā indī vai alternatīvās mūzikas albumu kategorijās.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais