Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Tautumeitas" tiek atskaņotas ietekmīgajā Sietlas KEXP radiostacijā

© Publicitātes foto

Svinīgajā Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta Mikrofons” balvu pasniegšanas ceremonijā etnopopa grupas “Tautumeitas” albums “Skrejceļš” ieguva “gada tautas vai pasaules mūzikas albuma” titulu.

Ceremonijā grupa “Tautumeitas” uzstājās ar dziesmu “Spodrē manu augumiņu”, kas nedēļu pirms ceremonijas bija pasaules ietekmīgākās radio stacijas, Amerikas pilsētā Sietlā bāzētās KEXP FM “Dienas dziesma”. To šim pagodinošajam titulam izvēlējās plaši pazīstamais radio DJ Kevins Kols (Kevin Cole), kurš grupu atklāja Eiropas lielākajā mūzikas industrijas festivālā “Eurosonic”.

Radio ēterā Kevins Kols stāstīja par savu nejaušo tikšanos ar “Tautumeitām”, un ka grupas spēcīgā un aizraujošā uzstāšanās bija kaut kas, ko viņš patiesi nebija gaidījis: “Viņu vizuālais izskats bija neatvairāms - līdzīgs izpildītajai mūzikai, kurā no esošajām tradicionālajām vērtībām tika izveidots kaut kas pavisam jauns. Tērpi bija ļoti pārliecinoši un moderni, kas kopā ar harmonisko dziedājumu un horeogrāfiju atdalīja grupu no pavadošajiem mūziķiem. Vēl viņas izcēlās ar savu paziņojumu, kurā vēstīja: “Pagānu tradīcijas Latvijā nav pazudušas un joprojām tiek piekoptas. Mēs esam sešas raganas, kas svin savu sievišķo enerģiju”.”.

Jāatgādina, ka “Tautumeitas” festivālā “Eurosonic“ Nīderlandē uzstājās janvāra vidū. “Piedalīšanos “Eurosonic”, kas mums izvērtās ļoti veiksmīga, uztveram kā lielu iespēju un lēcienu mūsu karjerā, un jau izjūtam saldus augļus,” priecājas grupas dalībniece Ilona Dzērve.

2023. gads “Tautumeitām” solās būt ar koncertiem itin ražens, un to iesāks albuma “Skrejceļš” pavasara koncerttūre Latvijā. Grupa 24. martā uzstāsies Līvānos, 31. martā - Smiltenē, 14. aprīlī - “Ulbrokas pērlē” un 15. aprīlī - Ventspils “Jūras vārtos”, bet albuma gada dzimšanas dienā 22. aprīlī - Rēzeknes “Gorā”. Papildus koncertiem Latvijā, vasarā grupa uzstāsies arī Igaunijas festivālā “Treskifest”, “Norden” festivālā Vācijā un citos ārzemju pasākumos.