Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Diona savas jaunās dziesmas klipā liek dejot citiem

© Publicitātes foto

Savu jaunāko dziesmu “Nesaki nē” plašākas publikas vērtējumam nodevusi Diona Liepiņa. Singlam tapis arī horeogrāfiski dinamisks videoklips, kurā pati dziedātāja gan piedalās… sēžot krēslā.

Dziesmas videoklipu Diona Liepiņa veidojusi, sastrādājoties ar režisori un producenti (un citkārt arī aktrisi) Madlēnu Valdbergu un operatoru Mārtiņu Strazdiņu. Lai gan dziesma, kā jau lielākā daļa no Dionas repertuāra, ir diezgan enerģiska un dejojama, pati dziedātāja visa klipa notikumu norises gaitā tā arī nepamet “Kino Bizes” krēslu (lai gan redzams, ka to vēlētos…) - viņas vietā stāstu izdejo dejotāji Elīna Zaika un Dāvis Imants Ozoliņš. “Tas ir tas, ko vēlējos panākt - mūzika liek dejot līdzi, vārdi - aizdomāties, viss atkarīgs no garastāvokļa,” norāda Diona.

“Videoklipā tiek izdejots dziesmas stāsts, uz kuru tā galvenā varone atskatās kā uz atmiņām. Stāstā attēloti divi cilvēki, no kuriem viens redz nākotni, bet otrs - nē. Tādēļ arī „nesaki nē”. Stāsta galvenā varone noskatās filmu jeb izdejoto stāstu par savām atmiņām, atceroties to, kas piedzīvots, un sajūtot gan siltās, gan izmisuma pilnās, bēdīgās un cerību kapsētā palikušās emocijas, samierinoties un apzinoties, ka ir jādzīvo tālāk, un nedrīkst sev liegt jaunas iespējas,” skaidro dziedātāja.

Dziesmas emocionālais un muzikālais vēstījums piestāv gan saulainām dienām, gan ne tik saulainām, gan lietainām un mākoņainām. “Cilvēki pie labā pierod tik ātri, ka atlaist to vaļā ir grūtāk nekā domāts. Piemēram, attiecībās. Mēs nereti paļaujamies uz otru un tik ļoti pie tā pierodam, ka, jūtot, ka viss jūk un brūk, ir sajūta, ka jāķeras pie pēdējā salmiņa, jo tādā brīdī no atteikumiem ir tikpat bail kā no sevis, tāpēc jautāt vai nejautāt, darīt vai nedarīt... Rodas dilemma, pārdomas, taču tā ir dzīve, un tā nozīmē, ka nevajag pateikt nē, un pagātni izsvītrot no savas dzīves, aizmirst, noslēpties,” par dziesmas vēstījumu skaidro Diona. “Ir jāiemācās saprast, pieņemt situāciju un apzināties, ka arī tad, ja beidzas attiecības, tāpat ar šo cilvēku tiksieties. Varbūt ne šeit, bet kādā citā paralēlē noteikti. Citreiz mēs vienkārši paši sev varam pateikt „nesaki nē”, lai dotu iespēju kam jaunam. Citreiz mēs vēlāmies pateikt kādam citam „nesaki nē” konkrētā dzīves situācijā. “Nē” neteikšana ir kā biļete pretī piedzīvojumiem."