Pašmāju mūziķe Múr izdod romantisku singlu ar starptautisku skanējumu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Múr (īstajā vārdā Madara Murņikova) izdevusi romantisku dziesmu ar nosaukumu “Tu mani turi”, kas ierakstīta Lielbritānijā, un kuras iespēlēšanā piedalījušies vairāki ārzemju mūziķi.

Madaras jauno dziesmu “Tu mani turi” ir producējis amerikānis Deniels Giljermo Soseda (Daniel Guillermo Sauceda), bet ierakstā piedalījušies arī norvēģu ģitārists Niklass Mēle Gjeisklids (Niklas Mæle Gjeisklid) un amerikāņu bundzinieks Endijs Mains (Andy Min). Pašlaik Múr dzīvo Londonā, kur iegūst maģistra grādu mūzikas producēšanā, savukārt pirms tam četrus gadus studēja Paula Makartnija veidotajā mūzikas institūtā Liverpūlē - šo studiju laikā latviešu dziedātāja ieguvusi plašu paziņu loku Rietumu mūziķu vidū.

Pēc pašas mūziķes domām, “Tu mani turi” atsauc atmiņā viņas 2018. gadā izdoto indīpopa minialbumu “Nekas vairs nav skaisti” ar singlu “Ķiršu koki” priekšgalā, “taču iedveš jaunas elektronikas un grandža skaņas.” Šādam vērtējumam varētu arī piekrist, vienīgi grandžs gan te samanāms tikai nelielos ģitārskanējuma fragmentos, tomēr kopumā singls sanācis interesants, uzrunājošs un mazliet viegli gaisīgs - kā jau Svētā Valentīna dienā izdots.

Par dziesmas nozīmi Múr izsakās visnotaļ mīklaini, sakot, ka tā ir par “maigu mīlestību un nevainīgiem pieskārieniem”. Dziedātāja šogad solās klausītājus priecēt ar vēl vairākām pašas darinātām dziesmām, kā arī kopdarbiem ar kolēģiem.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais