Rīgā uzstāsies slavenais arfas virtuozs Boldačevs

© Publicitātes foto

Mazajā ģildē ar koncertu “Lielā arfu fantāzija: no klasikas līdz rokam” 5. martā uzstāsies viens no pasaulē zināmākajiem arfistiem, komponists Aleksandrs Boldačevs no Šveices.

Savu spožo radošo 25 gadu laikā Aleksandrs Boldačevs izpelnījies tāda mūziķa reputāciju, kam netīk stereotipi. Viņa repertuārā ir gan skaņdarbi, kas rakstīti tieši arfai, gan arī vairāk nekā 200 klasiskās, populārās un kinomūzikas aranžējumu un to pārliku, kā arī paša sacerējumi. Boldačevs ar solokoncertiem uzstājas visā pasaulē - Eiropā, ASV, Kanādā, Japānā, Ķīnā, Singapūrā, Honkongā, Indonēzijā. Ar panākumiem koncertējis Karnegiholā (Ņujorka), Parīzes Gavo zālē (Salle Gaveau), “Musikverein” koncertzālē (Vīne) u.c. Viņa profesionālajā karjerā ir veiksmīgi projekti kopā ar režisoru Kirilu Serebreņņikovu un aktrisi Čulpanu Hamatovu - pērn augustā uz Dailes teātra skatuves izskanēja viņu kopīgā muzikāli poētiskā programma “Orfejs”.

Koncertā piedalīsies arī Latvijas Nacionālās operas prīma, soprāns Jūlija Vasiļjeva. Klausītāji varēs dzirdēt slavenus opermūzikas skaņdarbus neparastā arfas pavadījumā, un Jūlija Vasiļjeva dziedās ārijas no Ofenbaha operas “Hofmaņa stāsti”, Dvoržāka operas “Nāra” un Bellīni operas “Norma”.

Interesanti, ka 2018. gadā Aleksandrs Boldačevs sarakstīja un izpildīja elektroniskās arfas solo pasaules čempionāta futbolā atklāšanas ceremonijā, dalot skatuvi ar Robiju Viljamsu un Aīdu Garifulinu, kā arī piedalījās festivālā “Burning Man”. 2019. gadā viņš Cīrihē dibināja Pirmo arfas festivālu, bet 2020. gada 20. oktobrī pēc viņa iniciatīvas notika Pasaules arfas diena, kurā piedalījās vairāk nekā 100 arfistu no 50 valstīm.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais