“Depeche Mode” izdod pirmo singlu no gaidāmā albuma

© Publicitātes foto

Aizvien skaidrākas aprises gūst leģendārās britu grupas “Depeche Mode” topošais albums. Šonedēļ nāca klajā pirmais tā singls, kas sacēla lielu ažiotāžu arī latvju mūzikas cienītāju sociālo tīklu kontos – dziesma saucas “Ghosts Again”.

Grupas “Depeche Mode” jaunais albums “Memento Mori’s” nāks klajā 24. martā. Pirmais tā singls “Ghosts Again” nepilnas diennakts laikā interneta platformā “YouTube” sasniedza 1,3 miljonus (!) skatījumu un nav šaubu, ka šis skaitlis drīz dubultosies.

“Ghosts Again” ir klasiska un uzreiz atmiņā paliekoša “Depeche Mode” dziesma - to atzīst gan grupas fani, gan paši mūziķi. Grupas solists Deivs Gahans to komentē “dziesmā perfektā balansā ir notverta prieka un melanholijas sinerģija”, savukārt Martins Gors piebilst: “Tas nav bieži, kad mēs ierakstām dziesmu, kuru, atkārtoti klausoties, tā neapnīk.” Dziesmas videoklipu un gaidāmā albuma dizainu (arī mūziķu fotogrāfijas) veidojis “DM” ilggadējais draugs Antons Korbijns.

“Memento Mori’s” būs piecpadsmitais grupas studijas albums (tā priekštecis “Spirit” nāca klajā pirms sešiem gadiem) un pirmais pēc grupas līdzdibinātāja Endrjū Flečera nāves. No provizoriskā dziesmu saraksta redzams, ka tajā tiks iekļauts ducis kompozīciju. Albumu producējis Džeimss Fords un Marta Salodžini.

Līdz ar albuma iznākšanu “Depeche Mode” dosies savā deviņpadsmitajā pasaules tūrē, spēlējot gan solo koncertus, gan piedaloties festivālos. Kopā tiks nospēlēti 45 koncerti, no kuriem viens notiks arī tepat kaimiņos Tallinā - 6. augustā.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais