Monta ar Normundu Pauniņu Dziesmu svētku estrādē ieraksta skaistu dziesmu

© Publicitātes foto

Dziedātāja Monta Čubare (exStrūberga) kopā ar elegantā tembra īpašnieku Normundu Pauniņu ierakstījuši jaunu singlu “Gaisa pilis”, kam videoklips nofilmēts šai skaistajai dziesmai ļoti atbilstošā vietā – Mežaparka Lielajā estrādē.

Dziedātājas un dziesmu autores Montas dzīvē pēdējā laikā noticis daudz jaunu un skaistu pārmaiņu.

Pēc tam, kad pērn klajā nāca mūziķes otrais studijas albums “Planēta tu”, viņa paņēma nelielu radošo pauzi, kļuva par māmiņu dēlam Krišjānim un apprecējās ar savu dziesmu producentu Jāni Čubaru. Nu laiks jaunai dziesmai: Monta, kura līdz šim varēja palepoties ar duetiem kopā ar Zigfrīdu Muktupāvelu un Kārli Būmeistaru, ierakstījusi dziesmu ar grupas “Otra Puse” līderi Normundu Pauniņu. “Pirms vēl satiku savu vīru Jāni, jau labu laiku man patika “Otras Puses” mūzika (arī Jānis Čubars muzicē šajā grupā - aut.). Rakstot šo dziesmu, domās dzirdēju Normunda balsi, un gluži loģiski, ka uzrunājām viņu pievienoties,” skaidro Monta.

Dziesmas aranžiju veidojis Jānis Čubars, bet video - Kaspars Kambars, kuram jau labu laiku Monta uztic realizēt savas vizuālās vīzijas. “Tas, kas notiek pasaulē pēdējo gadu laikā brīžiem liek nodrebēt šausmās. Arī mani tas emocionāli ietekmē. Rakstot dziesmu, es atcerējos savu bērnību, ko vadīju kopā ar vecāko brāli. Tad pasaule šķita gaišāka un zāle zaļāka. Dziesmas tekstā es kavējos atmiņās par to laiku, radīju to kā patvērumu. Daudziem bērniem Ukrainā nebūs tādu atmiņu…” aizdomājas Monta. “Iespējams, klausoties dziesmu varētu rasties duālas sajūtas - gan pacilājošas un cerību pilnas, gan trauksmainas un nomācošas. Es aicinu saklausīt to gaišumu, kuru esmu centusies dziesmā ielikt. Lai dziesma kalpo kā patvērums šodienas pasaulē!”

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais