Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šubrovska grupa “Juuk” dziesmā un video piedāvā “Neveiksminieku vientulību”

© Publicitātes foto

Klajā laists trešais singls no grupas “Juuk” topošā albuma - dziesma “Neveiksminieku vientulība” ir klasiska prāta un ķermeņa klejojumu balāde pa 20. gadsimta beigu Lietuvas tumšajām ielām.

“Neveiksminieku vientulība” dzejas autora Antana A. Jonīna versijā skan kā “Pašķindināt atslēdziņas”. To atdzejojis Pēters Brūveris, bet mūziku sarakstījis grupas “Juuk” līderis Edgars Šubrovskis. Dziesmu iespēlējuši: Edgars Šubrovskis - balss, ģitāra, basģitāra; Sniedze Prauliņa - flauta; Oskars Jansons - bandžo; Rasa Pole - vijole; Kalvis Sležis-Zaļkalns - bungas. Ierakstījis un miksējis Ingus Baušķenieks studijā “Bicycle Systems”, bet dziesmas teksta video zīmējis un animējis Didzis Upens, kurš pazīstams arī kā grupas “Velns Viņu Zin” dalībnieks.

Albuma “Muļķa stabule” skanējumu un saturu varētu dēvēt par Baltijas folkroka balādēm - tā būs latviešu un lietuviešu autoru dzeja ar Oskara Jansona, Edgara Šubrovska un Sniedzes Prauliņas mūziku. Klausītāji jau ir dzirdējuši dziesmas “Arlekīns” un “Dzejnieks”, kas 2021. un 2022. gadā ieņēma pirmās vietas “Radio Naba” latviešu dziesmu gada topā. Jaunais albums gaidāms pavasara otrajā pusē.

“Dzīvajā” grupu “Juuk” varēs redzēt un dzirdēt 25. februārī pie Kongresu nama, atbalsta koncertā Ukrainai, savukārt 17. martā viņi uzstāsies klubā “Depo”. Edgara Šubrovska solokoncerts - 17. februārī klubā “Republika”.