Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

“Triānas Parks” ar jaunu dziesmu atgriežas aktīvajā apritē

© Andrejs Strokins

Grupa “Triānas Parks” laidusi klajā jaunu singlu “Es gaidu ziemu”, kuras vērienīga atrādīšana plašākai auditorijai notika “Muzikālās bankas” noslēguma koncertā. Dziesmai tapis arī videoklips.

Dziesma “Es gaidu ziemu” tapusi pagājušajā gadā “kā rudens un ziemas sentiments, taču vienlaikus tā ir metafora cilvēciskajām attiecībām, jo ticu, ka mums katram dzīvē ir kāds, kuru gaidīt, piemēram, cilvēku, kurš atgriezīsies no citām zemēm, vai vienkārši mīļu cilvēku. Tāpēc ceru, ka ikviens klausītājs šajā alegorijā sadzirdēs sev domāto vēstījumu,” stāsta “Triānas Parka” līdere Agnese Rakovska (pēc pases Rozniece). “Ceru, ka klausītāji šo dziesmu ieliks savās “pleilistēs”.”

Dziesmas videoklips tapis Līvbērzes Svētā Jāzepa Romas katoļu baznīcā, kas ir viena no vecākajām baznīcām Zemgalē un kultūrvēstures piemineklis.

“Man ir ļoti liels prieks, ka varējām filmēt tieši šeit, un saku īpašu paldies arī videoklipā redzamajiem cilvēkiem, kuri ikdienā aktīvi iesaistās Jelgavas novada kultūras norisēs. Ar šo klipu vēlamies parādīt arī gadskārtu un gadu ritējumu, arī gaidīšanas prieku. Mums ļoti paveicās, ka klipu paguvām nofilmēt rudenī, kas bija ļoti skaists, un piedod klipam īpašu gaisotni, rudens ir man mīļākais gadalaiks,” stāsta Agnese. “Man videoklipu veidošana ir pārvērtusies par simbolisku komunikāciju, lai es labāk varētu uzsvērt to, kas tiek vēstīts dziesmā.”

Lai gan jaunais gabals pēc noskaņas šķiet kā Rakovskas solodziesma, kas tikai “iepakota” zem “Triānas Parka” karoga, tas tomēr tiek pieteikts kā “Triānas Parka” darbības aktivizēšanas starta šāviens - grupa gatavojoties arī vasaras sezonas koncertiem. “Domāju, ka arī vasarā varēsim dziedāt šo dziesmu, jo, kā zināms, vasara vienmēr beidzas ar rudeni, un tad jau rudens atkal gaidīs ziemu,” prāto dziedātāja. “Ar šo dziesmu “Triānas Parks” turpina iet iesākto ceļu, kuru aizsāka ar iepriekšējām dziesmām, piemēram, “Mālos pelēkos”, kas klausītājos izraisīja daudz sentimentālu emociju,” norāda Agnese.